Gratis software: Open Source

Det kan generelt betale sig at kigge lidt på nettet efter Open Source-programmer. Langt de fleste kan du hente uden betaling og rigtig mange af dem er mere end konkurrencedygtige rivaler til Microsoft’s Windows og Office, f. eks. Linux og OpenOffice. Der er mange penge at spare – og du kan stifte bekendtskab med nye spændende programmer.

Gratis programmer

Idéen om, at vi skal betale i dyre domme for programmer til vores computer, er på vej ud i kulden. Og det er ikke programmer, som “kun er for nørderne” – som man engang troede, at Open Source var . De kan efterhånden bruges af os alle – og er som oftest kompatible med de traditionelle programmer, hvad angår filformater mv.

Der findes et OpenSource alternativ til stort set al kommerciel software og oftest er kvaliteten absolut konkurrencedygtig med disse. Og alt, hvad der sker i øjeblikket, tyder kun på, at udvalget af gratisprogrammer bliver større.

Open Source – gratis alternativ

Open source programmer, udgivet under GNU-licensen, har nemlig forpligtelse sig til, at enhver har ret til at få udleveret kildekoden til det givne program og har også ret til at ændre det, for derefter selv udgive programmet. Det indebærer, at der sidder en masse dygtige programmører på fora  og ændrer de fejl, der måtte være at finde i programmet.

Gratis opdateringer

En fejl vil altså blive opdaget og rettet hurtigt og nye udvidelser vil blive tilføjet programmerne hele tiden. Det eneste det kræver af dig er, at du selv holder øje med de udgivelser, der måtte komme, og selv downloade dem. Ligesom programmerne er gratis, er opdateringerne det naturligvis også.

Så synes du også, at Bill Gates har tjent penge nok – og har du ikke selv for mange, så hop med på Open Source-bølgen. Det er kommet for ar blive – og der kommer hele tiden mere og mere til.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.