Gratis retshjælp

Vi kan alle komme i en situation, hvor vi har brug for en eller anden form for juridisk bistand. Det er dog ikke alle, der har råd. For dem, der ikke har denne mulighed rent økonomisk, er der mulighed for at få gratis retshjælp. Det er på ingen måde billigt at hyre en advokat. Og af samme grund tøver mange med det. Har du brug for juridisk bistand, men ikke råd tilat hyre en advokat? Så er der – alligevel – lys forude.

For man kan godt få juridisk bistand uden at skulle betale kassen for det.

Gratis juridisk bistand

Denne retshjælp er åben for alle. Så det kan være et oplagt sted at starte. Mange står med juridiske problemer, som de ikke kan “få hul på” – her kan det være en stor hjælp blot at få en vurdering af, hvor man står.

“Alle folk kan komme her – enten direkte ind fra gaden, eller de kan ringe til os og aftale en tid. Vi forsøger at hjælpe alle, og vi forsøger at give os god tid til hver en sag”, siger Birthe Risinge, som er advokat hos Århus Retshjælp til Rabatten.

Gratis retshjælp i hele landet

Århus Retshjælp er en blandt mange steder, hvor du kan får retshjælp uden at skulle betale. Længere nede i indlægget kommer et link til Rabatten på DR1, hvor du kan finde en liste over steder, der yder gratis retshjælp.

I de tilfælde, hvor retshjælpen ikke er i stand til at hjælpe, sender de dig “videre i systemet” – så du alligevel får den rette hjælp. Du kan for eksempel blive sendt videre til Advokatvagten, hvor du ligeledes har ret til gratis rådgivningen.

Retshjælpen er for alle

Retshjælpen er for alle, dvs. der er heller ingen indtægtsgrænser, du er underlagt. Så du kan altså også få gratis retshjælp selvom du rent faktisk har råd til selv at betale. Find steder, hvor du kan finde gratis retshjælp.


*****OPDATERING 13. april 2008

Jeg har fundet en side med  juridiske ressourcer og retsbrevkasse, som man kan bruge, hvis man skal have kastet lys over en bestemt retsproblematik. Der er masser af konkrete spørgsmål, der allerede er belyst i brevkassen. Besøg Familieadvokaten på http://www.familieadvokaten.dk/. Du kan finde masser af information om hverdagens juridiske spørgsmål. Vil man gerne vide, hvor man står i en given juridisk situation, kan man være heldig at finde en “sag”, der ligner ens egen. Siden belyser ikke erhvervsjura. Det er ikke det samme som retshjælp, men i nogle tilfælde kan det være med til at afklare en situation, man sidder i.

Astrid

4 Comments

  1. Hej, er der nogen som anbefale nogle der kan give en råd vedr arvsspørgsmål. I korte træk drejer det sig om at min far have sparet en stor sum via AP pension og det beløb som kommer til udbetaling bliver reduceret med 1/4 ekskl bo og statsafgift – kan det være rigtigt?

  2. Hej Kristoffer,

    Advokathuset Svendborg behandler sager inden for arv og de tilbyder en gratis uforpligtende samtale med en af deres advokater. Du kan prøve, at læse nærmere på deres hjemmeside. Hvis du prøver, at ringe kan det være de kan give dig svaret over tlf.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.