Gratis overnatning – i det fri

Vi er ikke helt på omgangshøjde med Sverige på dette område. Sverige har allemands-retten, som giver meget vide rammer for, hvor man må slå lejr. Men der findes stadig gratis overnatningsmuligheder i Danmark – hvis man kan lide friluftslivet. Skov og naturstyrelsen står bag initiativet, som er gratis. Så er du til den lidt mere primitive ferie får du lige et par muligheder her.

3 typer gratis overnatning

Dette er dine muligheder, hvis du vil benytte dig af muligheden for at overnatte gratis:

  1. Fri teltning – dette er en ordning, der giver dig lov til at slå teltet op i ganske bestemte skove, med enkelte regler som forbehold.
  2. Primitiv overnatning i et sålkaldt “shelter”, hvor du kan nøjes med at medbringe sovepose. Alle pladserne er indrettet med bålplads, Der kan også være vandhaner og skraldespande.
  3. Lejrpladser. Denne ordning er forbeholdt større grupper, så som skoleklasser, foreninger eller spejdere. Her kræves forudgående tilladelse gennem ansøgning.
Overnatning i det fri - ganske gratis

Mange steder kan overnatte gratis i det fri – i telte eller i shelter. Billede: StockSnap / Pixabay

Danmarks billigste ferie?

Kombineres dette med vandre- eller cykelferie, må det vel være en kandidat til “Danmarks billigste ferie”. Ikke nok med, at man stort set ikke betaler for hverken indkvartering eller for transport. Man er faktisk også på en ferie, hvor muligheden for at bruge penge er stærkt begrænset.

Det er sandsynligvis endda billigere end at blive hjemme. Hvor man jo faktisk godt kan komme til at give en del penge ud.
Se mere  – og søg – her Skov- og naturstyrelsen

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.