Gratis musik på nettet – lovligt!

Kan man hente musik på nettet både gratis og lovligt? Ja, faktisk. Der findes et program ved navn StationRipper, hvormed man gratis og lovligt kan optage musik fra nettet. Musikken optages fra et utal af internetradioer, som sender musik af enhver art døgnet rundt. Grunden til, at det er gratis er, at det netop er optaget – ikke kopieret.


Det, at man optager musikken i stedet for at downloade, gør hele forskellen. I lovens forstand. Det gør den musik, du henter,  både gratis og lovlig!

StationRipper optager gratis musik fra Internetradio

Der er gratis musik for enhver smag idet masser af radiostationer er repræsenteret Musikken hentes i filformatet Mp3. Stationripper gør det muligt at optage musikken fra disse kanaler. Det er det, der gør, at det er lovligt. Det er altså ikke sådan at du kan gå ind og hente hvadsomhelst, nårsomhelst. For du downloader ikke – du optager.

Gratis musik på nettet

Du kan optage det, som bliver spillet på det pågældende tidspunkt. Eller “rippe” hedder det vist snarere nutildags. Du kan simpelthen gøre det, at du bare optager løs – for derefter at sortere i det, du har fået. Herefter ligger StationRipper det i en mappe på din computer. Herefter kan du sortere dine musikfiler. Måske lidt mere kompliceret, men til gengæld er det gratis.

Den musik, du henter med Stationripper, er altså både gratis og lovlig. Måske kan man sammenligne med det, man gjorde analogt i “gamle dage” – altså optog musik fra radioen på kassettebånd.  Så det tager meget mere tid end at downloade – det kan jo oftest gøres på en øjeblik.

StationRipper – gratis eller registreret?

Det er et fuldstændigt gratis program, som du bare skal installere på din computer. Den gratis version kan optage fra 2 kanaler af gangen. Skulle du mene at have brug for at rippe flere kanaler af gangen, kan du vælge at betale et beskedent beløb – og registrere din StationRipper til helt ubegrænset brug. Og så er det lovligt – i modsætning til så meget andet musik, man kan hente gratis. Installationen er let, og der findes brugermanual på dansk.

Mere gratis musik

Der er mange flere muligheder end Stationripper. For eksempel kan du hente gratis musik på YouTube ved at konvertere videofilerne til Mp3. Eller en anden mulighed er at få den gratis musik fra Biblioteket – streamet. Du kan naturligvis også låne musik på biblioteket.


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.