Gratis julepynt – fra skoven…

Hvorfor egentlig gå i butikkerne efter den dyre julepynt? Jo, det er måske nok fristende, men det er muligt at få julepynten næsten gratis. Der er nemlig masser af velegnede dekorationsmaterialer at hente i skoven. Det er dog noget, man selv skal forarbejde en smule. Men har man børn, er det måske ligefrem en fordel?

Må man bare tage naturpynten?

Nogle afholder sig fra det fordi de tror, at man da ikke “bare” må gå ud og hente det – eller de er i tvivl om, hvor, hvad og hvor meget, man må hente. Retningslinjerne kommer længere nede i indlægget.

Saml derfor familien og tag en tur i skoven. medbring en saks eller grensaks – den kan være til store nytte. Det samme kan plastikposer ol. til at gemme de ting, du finder. Du kan så samle kogler, bær, mos, blade, svampe, grene, agern, bark – og hvad du n ellers kan finde på HUSK: Det er kun fantasien, der sætter grænser! Da der er tale om organisk materiale, kan man sagtens have fornemmelsen af, at noget kribler indeni – og det givetvis med rette. Dette får man dog nemt has på. put det i en plastikpose og giv det et par dage i fryseren.

Retningslinjer

Man må gerne indsamle naturpynt i statens skove – der er dog lige et par regler, der skal overholdes.

  • Man må kun indsamle naturmaterialer til eget brug.
  • Man må klippe sidegrene af løvtræer, blot de er over 10 meter høje. De små træer tager skade af det – så dem må man holde sig fra
  • Man må ikke klippe grene af nåletræerne. Men tilgengæld må man gerne tage grene og kviste, der er faldet ned i skovbunden. undtagelsen er dog de områder i skoven, hvor der produceres pyntegrønt. Naturstyrelsen har en hjemmeside, hvor man løbende kan holde sig orienteret om dette.

I november og december måned laver naturstyrelsen desuden guidede ture i skoven – med henblik på indsamling af naturmaterialer til julepynt og juledekorationer. Med på turen er en naturvejleder.  Arrangementer i lokalområdet kan findes på www.udinaturen.dk. Naturpynten er god til at pynte op til jul – ikke mindst kan man lave de flotteste juledekorationer af den. Sammen med en smule ler, bånd – og måske en guldspray?

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.