Gratis fitness i det fri

Er fitness-abonnementet blevet for dyrt? Der er stadig masser af muligheder, der er ikke nogen undskyldning for at ende som sofa-kartoffel af den grund. Faktisk er det jo slet ikke motionen, der koster penge, men at det udenoms, man mener, der skal til.

Du kan motionere alt det, du vil. Uden at det skal koste dig en krone! Vi ved det naturligvis godt – det skal nok bare genopfriskes engang imellem. Og måske skal der lidt variation til for at den klassiske løbetur?

Skovfitness – motion ude i det fri

Det er naturligvis altid gratis at løbe en tur i skoven. Men det her er andet og mere end det. “Skovfitness” kalder Skov og Naturstyrelsen dette nye koncept – som muligvis kunne appellere til mange. Nyt for nogle mennesker – selvom mange sikkert har praktiseret det i årevis. Sikkert endda uden at vide, at det var skovfitness. Men godt det samme.

Har du en skov – eller noget, der ligner – i nærheden, kan du bruge den som motionscenter. Det skal blot sættes lidt i system. Man kan nemlig bruge skovens naturlige forhindringer samt sin egen kropsvægt til at træne. Så får man rigtig træning, der er varieret – altså får man noget mere ud af det, end hvis man bare tonser rundt i skoven. Og man behøver ikke opfinde det hele selv fra skabelsen – der findes instruktioner til skovfitness – se linket i bunden af dette indlæg. Og så er det bare om at komme i gang. Måske ligger dit gratis motionscenter endda lige uden for døren?

Tre former for skovfitness-træning

For at få en god træning skal det naturligvis være varieret. Der er flere former for træning, du kan lave i skoven:

  • Styrketræning (maveøvelser, armbøjninger, styrkeløft).
  • Balanceøvelser og koordination (“gå på line” på træer, udkæmpe “tvekamp” på træstamme, klatre i træer).
  • Konditionstræning (Løb op og ned af bakker og skråninger, “slalom” mellem træerne).

Fit for fight?

Du kan downloade en artikel fra Skov- og Naturstyrelsen med masser af forslag til skovfitness-øvelser på Naturstyrelsen. Læs også artiklen i Politiken.dk på http://politiken.dk/tjek/motion/article806043.ece

Bonus: Frisk luft

En sidegevinst er den friske luft. Den har skoven til overmål. Og den friske luft er også vigtig for vores sundhed. Desuden er det en god ide at træne flere sammen, det gør det sjovere. Og lidt lettere at komme afsted. Men det er såmænd ikke så meget anderledes som mad så mange andre former for motion. Og selvom det måske ikke er en kæmpe skov, man har i nærheden, kunne den sagtens vise sig at være stor nok til skovfitness.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.