Gratis ferieaktiviteter for børn

Når man vælger bare at blive hjemme i ferien, er det ofte ikke helt så “bare”, som nogen måske forestiller sig. Især hvis man har børn! De vil som regel ikke have, at det er bare! Noget særligt skal der alligevel til. Og det leder måske tankerne hen på Sommerland, Tivoli, biografture eller måske vandland?

Alt sammen noget, der meget nemt koster kassen hvis man ikke passer på. 2 voksne og et par børn afsted, så løber det pludselig op.  Aktiviteter, som måske stille og roligt æder de penge, man mente at have sparet ved at blive hjemme?

Dermed ikke sagt, at man skal holde sig helt fra det. Men det kan jo sagtens krydres med en masse ting, som ikke rigtigt koster noget. Dem er der endda ikke så få af hvis man lige tænker sig om. Og det er heldigvis ikke sådan, at jo dyrere det er, jo bedre er det også. Vælger man Sommerland – eller lignende – er der dog masser, man kan gøre for at budgettet ikke sprænges (følg linket).

Det koster ikke noget at:

Tage en tur på stranden. Ikke kun hvis det er vejr til at bade/solbade. Det kunne lige så godt være for at soppe, fange krabber, bygge sandslotte eller sandskulpturer. Eller samle muslingeskaller og strandsten, som man kan tage med hjem og male og/eller lave strandlopper. Og tage maden med hjemmefra, spise madpakke på stranden. Måske endda blive om aftenen og grille?

Ferie på lavbudget - find de gratis aktiviteter til ungerne

Der findes masser af aktiviteter for børn, der ikke koster ret meget – eller slet ikke koster noget.

En tur i skoven koster heller ikke noget. For at samle bær eller svampe – det sidste dog kun hvis man har en svampekyndig med. Eller for at lege tagfat eller klatre i træer? Madkurv bør også medbringes her – man bliver altid pokkers sulten af at gå i skoven! Måske endda overnatte gratis i det fri (det kan man  en del steder – følg link for mere information)

Gå på museum på gratis-dagene. Mange museer har en bestemt ugedag, hvor der er gratis adgang. Hent man hele ugen fri, kan man nemmere indrette sig efter det.

Fodre ænder i parken? Det lyder måske ikke som den store attraktion – men for de mindre børn er det faktisk rigtigt sjovt!

Hvis det er ferie i vintertiden: Bygge snemænd, snekoner, snedyr og snehuler – eller måske snelygter? Kælke?

Tag på cykeltur med madpakke. At cykle koster ikke noget – og maden skal man jo have uanset. Måske er der nogle gode cykel-ruter i jeres nærområde? Eller man kan tage på picnic uden cykel….

Lån en kammerat eller 2 til sleep-over. Hvis børn keder sig i ferien, er den bedste medicin ganske givet flere børn. Det gode ved et par ekstra børn i huset, er, at du ikke behøver finde på nogetsomhelst for dem. Den klarer de som regel uden voksen indblanding.

Tag på telttur i haven. Eller naboens have? Eller et helt tredje sted. Det er ikke campingpladser, man kan campere på. Kender man nogen, der har en hård, kunne man måske redde sig et teltplads på marken – og komme på en lidt anderledes bondegårdsferie?

Lad børnene rydde op i alle deres aflagte ting og tag på bagagerumsmarked. Eller børneloppemarked? Eller arranger selv et børneloppemarked? De fleste børn ligger inde med alt for meget legetøj og tøj, som de aldrig bruger. Dette ville også give et økonomisk overskud, som så kunne bruges til noget andet. Og iøvrigt er det heller ikke nogen dum ide for voksne også….

Uendelige feriemuligheder

Fik jeg det hele med? Det er jeg ganske sikker på, at jeg ikke gjorde. Der er masser af andre muligheder. For børn er det dyreste ikke det bedste. Så sætter man fantasien igang, er der masser af muligheder. Sæt jer sammen og lav en brainstorm. Ferien behøver ikke være dyr. Måske har man ikke masser af penge, men netop i ferietiden, er der en ting, man har masser af – og det er tid!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.