Gratis billedbehandlings-programmer

Har du brug for et tegne- eller fotoredigerings-program? Der tages masser af digitale fotos – og nogle gange er det nødvendigt at redigere dem – i hvert fald i en eller anden grad. Når man anskaffer en computer, følger der en del programmer med – i hvert fald ved Windows.

Men der er ikke et brugbart program, der kan klare fotos og grafik. Men før du overvejer at punge ud for et program, der let kan koste tusinder af kroner, så overvej lige de gratis alternativer. Måske dækker de tilsammen det behov, du har? Her kommer i hvert fald et par muligheder, som man kan have i tankerne. Eller prøv dem slet og ret af – de er jo gratis.

The GIMP – gratis billedredigering

En af mulighederne er GIMP, der oprindeligt er et Linux-program, men som også er blevet lavet i en Windows version – til glæde for mange mennesker. GIMP er ikke bare et lille billedprogram, det har ganske store muligheder – flere en de fleste har brug for.

Det siges at kunne matche Adobe Photoshop på mange områder, så det er virkelig et godt alternativ hvis man er på jagt efter et billedbehandlingsprogram uden at skulle betale kassen. Adobe Photoshop sælges til over 5000 kr. Det skal dog siges, at GIMP indeholder så mange muligheder, at det kan blive svært for den uøvede bruger at overskue. GIMP kan downloades gratis (følg linket).

Gratis billedbehandling med  Paint.net

En anden mulighed er Paint.net, som måske ikke har hele den brede vifte af muligheder, som GIMP eller Photoshop, men som til gæld er mere intuitiv og lettere at overskue hvis man ikke er øvet i billedbehandling. Til almindelig dagligdags redigering af fotos og lignende, er Paint.net et ganske godt bud. Paint.net koster ikke noget, men der er mulighed for at donere et beløb, som man selv bestemmer, hvis man er glad for programmet og gerne vil støtte dets fortsatte udvikling. Download Paint.net gratis.

Picasa – hold styr på dine billeder

Picasa er et af Googles efterhånden mangfoldige programmer. Picasa kan bruges til lettere billedbehandling, men er muligvis endnu bedre til at organisere dine billeder. Og det kan i sig selv være en opgave i disse tider, hvor digitale billeder bliver taget i massevis.Picasa hjælper dig med at få overblik over alle dine billeder. Samtidigt får du webplads til dine billeder hos Picasa. Det giver dig muligheden for – på en nem måde – at dele dine billeder med andre. Også Picasa er et gratis program. Download Picasa gratis.

Tux Paint:  Det er for børn og det er gratis

Tux Paint er et gratis tegneprogram, som er beregnet til børn. Det henvender sig til børn helt ned til 3 år – så for mange kan det blive “mit første tegneprogram”. Det er meget nemt at bruge selv for de små. Her handler det meget om at prøve sig frem med farver og figurer. Og det indeholder en masse stempler med forskellige figurer, som man kan more sig med. Tux Paint er det bedste bud på et gratis tegneprogram for børn. Hent Tux Paint her.

Kan du ikke bestemme dig for, hvilket billedprogram, du skal vælge? Den gode nyhed er, at det behøver du heller ikke. Alle er de gratis, så du kan simpelthen download dem og prøve dem af. Prøv dem af inden du vælger at investere i et billedprogram. Hvorfor betale hvis man kan få det, man skal bruge, gratis?

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.