Gratis advokathjælp – Advokatvagten

Advokatvagten kan hjælpe dig med juridisk bistand. Har du brug for juridisk bistand – for eksempel til at få vished om, hvordan du står i en given sag? Ja, så er det første, man tænker på sikkert, hvorvidt man har råd? For advokatbistand er ikke billigt – uanset hvilken advokat, du vælger.

Men du behøver ikke at punge ud helt fra starten – i første omgang kan du vælge at henvende dig til Advokatvagten. Om ikke andet kan de være med til at give dig det, der er så vigtigt hvis man er kommet i klemme juridisk: overblik.

Advokatvagten – gratis advokatbistand

Advokatvagten kan nemlig give dig gratis advokatbistand. Hvor de gratis retshjælps-institutioner er centreret omkring de større byer, findes Advokatvagten omkring 100 steder rundt omkring i landet – og er derfor tilgængelig for mange flere mennesker. Og så handler det om at finde en advokat, der tilbyder denne service.

Det kan være mange forskelligartede sager, man kan have brug for bistand til. Det kunne for eksempel handle om juridisk bistand i forbindelse med handel, håndværkere, samliv, adoption eller lignende ting – det skal dog altid være noget privat. Tilbudet om gratis advokatbistand gælder ikke firmaer. I hvert fald ikke via Advokatvagten.

Men det er altså ikke sådan at de fører din sag. Advokatvagten betragter sig som en ” juridisk skadestue”, hvor advokaterne, der er tilknyttet, yder mundtlig juridisk bistand. Men de kan bringe dig videre i systemet. Skal du have en sag ført og har ingen penge, kan man søge om fri proces – som du også kan blive vejledt om. Vil du have hjælp hos Advokatvagten skal du møde op personligt på kontoret.  Du kan sagtens henvende dig anonymt til Advokatvagten  – hvis det er påkrævet.

Har du brug for juridisk bistand?

Der er over 20.000 mennesker, der årligt henvender sig i Advokatvagten. Det skønnes at op mod 60% af sagerne klares på stedet. Hvilket vidner om, at mange juridiske problemer måske virker uoverskuelige fordi vi intet kender til jura. Kan du ikke overskue din situation – rent juridisk? Og har du ikke råd til selv at hyre en advokat? Så kan du henvende dig til Advokatvagten for gratis rådgivning. Steder og tider finder du på Advokatsamfundets hjemmeside. Gode (juridiske) råd er – heldigvis – gratis!

Astrid

One Comment

 1. Hej
  Har købt en båd sammen med en kammerat til 90.000 kr. jeg betalte båden ”fulde beløb” og lavede den mundtlige aftale med min kammerat at han skulle betale ”via konto overførsel” 1000 kr. til mig om måned, dog har han kun betalt 500 kr. om måneden de sidste par måneder via kontooverførsel.

  Hans samlet beløb indbetalt på min konto er 2000 kr. og det har jeg på konto udskrift.

  På kontrakten står begge våres navne, Nu vil jeg gerne købe ham ud som partner i båden, skal jeg lave en kontrakt hvori der står at ved modtagelsen af de 2000 kr. så er hans partnerskab ude og hvordan skal sådan en se ud.

  Hvis nu han går hen og dør ved en ulykke ” han er begyndt at drikke voldsomt” hvor står jeg så da det stadig er hans navn + mit der står på kontrakten?
  Er der så nogle der kan kræve det halve beløb af købs værdien?

  M.R

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.