Gør en god (bytte)handel

Er bytteri oppe i tiden – eller er et bare mig, der har ekstra fokus på det lige nu? Byttehandel? Ja, hvorfor egentlig ikke? Idag ligger mange af os inde med masser af ting, vi aldrig bruger. Hvis man kunne bytte dem til noget, man rent faktisk havde brug for, ville det ikke være oplagt?

Men byttehandel bliver desværre ofte besværliggjort af, at mulighederne er noget begrænsede når man byttet to personer imellem. Men er man mange om det, giver det helt andre muligheder! Muligheder for at få dine aflagte ting byttet til noget, man rent faktisk kan bruge. For nyligt var jeg til et byttemarked i Århus (på Gosdsbanen), hvor der var omkring 3 tons varer, der kom ind i løbet af dagen. Antallet af deltagere regner man med var op imod de 1000 mennesker. Ikke på en gang, naturligvis.

Og det giver et noget andet perspektiv. En noget større chance for, at alle går glade hjem. Jeg gjorde i hvert fald!

Masser af ting fik et nyt hjem…

Borte er nu en del af de ting, der bare lå og samlede støv: stiletsandalerne, jeg aldrig lærte at gå i, computertasken, der var for kluntet – og en håndfuld andre tasker. Og en del beklædningsgenstande, som var for små. Samt den del af mine smykker, jeg ikke har brugt i nyere tid. Også tidsskriftsholdere og andre brugsgenstande fik ben og gå på. Nogle lyskæder og et par lamper har også fået nye ejere. Og en masse mere, som jeg end ikke mere kan huske (hvilket understreger den pointe, at det man ikke har brugt i lang tid, kommer man næppe til at savne).

…og en masse kom med mig hjem!

Og med mig hjem fik jeg noget, der er tæt på at være det “nye” sommertøj, jeg har brug for i år. Heraf også noget, jeg regner med at kunne sy om. Og et par tasker oven i handlen. Og et par skægge fingeringe – nok mest for sjov. Muligheden for at prøve tøjet er dog begrænset, så der er et par steder, jeg har ramt forbi. Men det er der intet forgjort ved – det kan da bare komme med næste gang, jeg skal til byttemarked. For der bliver helt sikkert en næste gang…

De handler, hvor alle er tilfredse, er altid de bedste handler. Og der skal egentlig meget til for at et byttemarked ikke ender sådan. Udgangspunktet – altså det, man kommer med – er jo ting, man ikke bruger mere, så finder man noget, man har brug for, er det en god handel. Også selvom det ikke er lige så meget, som man kom med. Det handler ikke om kvantitet, men om at de rigtige ting havner hos de rigtige mennesker.

Det handler ikke ene alene om at spare penge. Der er desuden en meget stor miljømæssig gevinst på, at så mange ting holdes “i omløb” i stedet for at ende som affald. Men det taler vel for sig selv? Dette byttemarked var i Århus, men der arrangeres byttemarkeder mange andre steder. Vil du følge med i, hvor og hvornår, der er byttemarkeder, så hold øje med bloggen byttemarked.wordpress.com.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.