Gode tilbud: Læs betingelserne – også det med småt

Du ser masser af “gode tilbud” rundt omkring. Nogle bedre end andre. Fælles for dem er, at det ser ud, som om det næsten intet koster. Hvis du står og mangler en mobiltelefon eller der er et blad eller en avis, du kunne tænke dig at prøve, kan det være en god ide, at tage et af tilbuddene. Men læs lige færdig først.


Læs betingelserne

Du skal kende betingelser for tilbudet, ellers kan du risikere at have forpligtet dig ud over det pågældende tilbud. Nogle gange har man tegnet et abonnement. Typisk sker det på blade, aviser mv.- men du kan også komme til at abonnere på dvd-serier, kosmetik, kosttilskud eller kaffestel. Pointen er, at du, når du modtager tilbudet, har sagt ja til flere leverancer.

Der findes også mange “klubber”, der har “klubtilbud”, som du hænger på, hvis ikke du får afmeldt i tide. Sådan noget kan være svært at styre, man kan nemt glemme at afmelde (eller få afmeldt for sent – hvilket giver samme resultat).

Læs dem grundigt – også det med småt

Er det et abonnement, kan det selvfølgelig opsiges. Du skal derfor lægge mærke til, hvor hurtigt du kan opsige – og hvor besværligt det er. Mange firmaer gør det utroligt let at starte – og meget besværligt at afslutte.

Har du forpligtet til et bestemt antal leverancer som minimum? Og læg mærke til, at de næste leverancer muligvis er til en helt anden pris end den første. Det hele står i betingelserne, du skal bare læse det – ordentligt.

Regn så lige efter

Nu, hvor du kender betingelserne, kan du vurdere tilbudet. Er det så godt, som du troede? Hvis du får en DVD gratis, hvorefter du forpligter til at købe 3 til normalpris (altså deres normalpris, selvom andre måtte sælge billigere), så regn lige efter. Måske er det slet ikke så billigt endda?

Du skal have forstået, hvad det handler om, og være indforstået med betingelserne! Og husk at få sagt dine abonnementer op i tide, hvis du ikke ønsker at fortsætte.

Er du helt sikker?

Til sidst skal du lige stille dig selv et spørgsmål. Man kan tit være fristet af noget der “næsten ikke koster noget”. Hvis det er din motivation, så lade være. Lad være at købe noget, der ikke har den store interesse alligevel.

Du kan sagtens få noget ud af tilbudene. Det er bare vigtigt, at du ved, hvad det går ud på. Og ved, hvad du går ind til. Det er ikke nok at læse overskriften.


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.