God fryserøkonomi

Hvis du ikke er omhyggelig med din fryser, kan den koste dig adskillige hundrede kroner om året. Her er en checkliste som du kan bruge.

 *Fyld din fryser op. En halvtom fryser bruger samme mængde el som en fyldt. Anskaf derfor en fryser med den rigtige kapacitet. • Sørg for at fryseren kan komme af med varmen

*Fryseren bør være minus 18 grader. Øget kulde for øger energiforbruget uden at forlænge madvarernes holdbarhed af den grund. Hver gang temperaturen sænkes en grad øges elforbruget med to til fem procent

*Hvis du bruger indfrysningsknappen, så husk at slukke for den igen.

*Hvis du skal udskifte fryseren, så vælg en energirigtig fryser. Find en A+ eller A++ mærket model, der har samme kapacitet som din egen fryser og sammenlign elforbruget. Du kan gå på biblioteket og låne en elmåler – så kan du måle din gamle frysers elforbrug. Således kan du udregne, hvor længe, der går inden fryseren har tjent sig ind.

http://www.seas-nve.dk/markedsoversigt.aspx har du mulighed for at se elforbruget på mange forskellige frysere. Og andre hårede hvidevarer, for den sags skyld.

Læs mere på Politiken.dk på http://politiken.dk/tjek/bolig/energi/article490079.ece

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.