Glemmer du (også) at afmelde…

Jeg tror, vi alle kender det. Jeg gør og jeg føler mig lidt dum hver gang. Man får et gratis eller superbilligt introtilbud. Ikke til at stå for. En måneds gratis Mofibo lige før, man skal på ferie. Tilbud om superbillige ting til personlig pleje – hvis man opretter et prøveabonnement? Ja, dette er bare et par af de mange tilbud, der kommer susende fordi. Man skal bare lige huske at afmelde sit abonnement igen, ellers trækkes der penge. Det er et meget almindeligt trick. Og ofte er der slet ikke lagt skjul på, at det er sådan, det fungerer. Og man tænker, det husker jeg da, naturligvis! Men NEJ NEJ NEJ….

Der er egentlig ingen grund til at udsætte det. Man skal enten lade være med at hoppe på den slags tilbud. Det er jo altid en mulighed, skal man lige huske! Eller man skal være lidt snu og lægge en strategi for, hvordan man husker at afmelde. Det er egentlig ikke så svært. Det skal bare gøres. Og med gøres, mener jeg gøres med det samme.

Sådan undgår du abonnementsfælden

Ja, jeg er naturligvis gået i fælden – også mere end en gang. Derfor denne strategi. Jeg ved da godt, at det er planen, jeg skal gå i vandet – så det planlægger jeg at undgå. Og det kan undgås, hvis man bare husker dette:

  • Læs og forstå: Læs allerførst betingelserne. Så ved du, hvad dit gratis/billige tilbud går ud på. Læg mærke til, hvornår det er sidste frist at afmelde – for ikke at komme til at fortsætte efter prøvetiden.
  • Åbn din Google Kalender – eller hvad du nu plejer at bruge – og læg det ind, gerne en dag eller to før udløbet. Husk at sætte det sådan op, at du får en påmindelse – altså at du får det at vide uden selv at kigge i kalenderen. Ikke fordi det behøver at være Google kalender, det er bare den, jeg bruger – det kunne lige så godt være Outlook eller en anden kalender. Det eneste vigtige er, at den giver dig en påmindelse. Det er nemlig nøjagtigt det, der er brug for – en påmindelse.

Men det er jo ikke helt nok! Hvis ikke man tager den hele vejen, virker det ikke. Derfor:

  • HUSK så at afmelde når du får påmindelsen.
  • Du får normalt en bekræftelse når du afmelder. Tag et screenshot af det – eller gem mailen, hvis det er pr. mail, du får det. Just in case.

Ja, så er den ved at være der. HUSK: hvis man lægger en plan, virker den altså kun hvis man følger den!

Kalender
Få din kalender til at minde dig om at du skal afmelde. Billede af Clker-Free-Vector-Images fra Pixabay

Det er så min strategi – følger jeg den, kan jeg sagtens benytte mig af prøvetilbud. Jeg ved, at jeg får påmindelsen – og det har virket. Men kun hvis jeg følger det slavisk. Og ikke venter med at lægge det i kalender eller venter med at afmelde! Eneste alternativ havde været at holde sig fra disse tilbud.

Astrid