Genbrug støvsugerposen

Da støvsugerposer er dyre at anskaffe – også selvom de uoriginale – har jeg eksperimenteret lidt med at genbruge dem. Eller måske skulle man sige, at jeg har gjort en dyd af nødvendigheden. For eksperimenterne har fundet sted når jeg står med en fyldt støvsugerpose – og ikke har fået købt nye. Uanset, hvad: Der er penge at spare!

Billige støvsugerposer!

Støvsugerposer er ikke i sig selv billige. Men kunne man bruge dem – for eksempel 3 gange – ville man reelt kun bruge en 1/3 af de penge, man ellers bruger til støvsugerposer.  Nogle gange kan de endda bruges mere end 3 gange. For en husstand med et stort hus, børn og kæledyr, ville det sikkert være værd at regne med.

Genbrug støvsugerposen – sådan:

Og det er nemt at genbruge støvsugerposen.

Når posen er fyldt (lad den ikke blive fyldt så meget op, at den er ved at sprænges) op skiller man simpelthen posen ad i bunden og tømmer den forsigtigt ud i en plastikaffaldspose. Lad den være ned i affaldsposen når du tømmer den. Så støver det ikke så meget. Eller tøm støvsugerposen udendørs – så er problemet begrænset.

Bagefter lukkes støvsugerposen igen med et hæfteklammer hele vejen hen langs bunden og så er den klar til brug igen. Vil du have den helt tæt, brug evt. lidt pakketape også. Næste gang er det næsten nemmere – man skal bare fjerne hæfteklammerne (og evt. tape), tømme posen, og samle den igen.

Støvsugerposer og Gaffatape

Vil du have posen hel tæt, skal du bruge Gaffatape. Gaffatape er stærk tape, der klarer lidt af hvert – også støvsugerposer.

Er der tale om den type støvsugerposer, der er lavet af et stofmateriale, kan du klippe den op og sy den sammen igen. Gør du det på maskine er støvsugerposen cirka så tæt som den var før. Er du i tvivl, så giv den en gang Gaffatape også. Og her er der intet i vejen for, at posen kan brges noget mere end de 3 gange.

Astrid

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.