Gem kvitteringerne onlineEr du ikke særlig god til at gemme kvitteringerne på det, du anskaffer. Eller har du oplevet, at kvitteringerne var nærmest ulæselige når du endelig havde brug for dem? Ja, det kan faktisk risikere at koste dig (unødige) penge, hvis du på et tidspunkt skal reklamere. Uden bon eller kvittering, har du reelt intet bevis for, at varen er købt det pågældende sted. Dermed har du ikke mulighed for at reklamere – medmindre butikken alligevel godtager det, naturligvis.


Eller småske ar du på anden måde brug for kvitteringen, du ikke kan finde – eller som er utydelig? For at dokumentere en pris overfor et forsikringsselskab? For at kunne fradrage den pågældende ting i regnskabet? Eller ganske simpelt for at bytte eller returnere varen? Eller for at dokumentere nyprisen på en vare ved videresalg?

Gem kvitteringen, hvor den ikke kan blive væk

Manglende kvitteringer kan nemt koste dig mange penge. Så der er al mulig grund til at bevare dem. Nu kommer et par onlinetjenester os til undsætning. De tilbyder nemlig at gemme dine kvitteringer online. De vil gemme en elektronisk kopi og dermed kan du få adgang til den når du eventuelt får brug for den.

Nogle firmaer har simpelthen faste aftaler med en række butikker og butikskæder – og her kan man få en service i form af at kvitteringen gemmes automatisk når du betaler for varen – og det er en nem måde. Men gælder naturligvis kun for de butikker, der er tilmeldt. Nogle af dem tilbyder dog, at du kan scanne en kvittering ind og uploade den – og dermed også gemme en kopi.

Der er flere tjenester, der tilbyder dig online-kvitteringer – her kommer et par links:

  • Ekvittering.dk tilbyder flere services – også en gratis. Her er det butikkerne, der betaler gildet.  Ekvittering har samarbejde med en lang række kæder. Hvilke kan du se på hjemmesiden.
  • xpenser.com er et amerikansk firma. Her tilbydes blandt andet, at man kan fotografere sin kvittering med en smartphone og sende den ind.Tjenesten er ikke gratis – men der er en “free trial” – altså den første måned gratis.

På længere sigt kan det spare dig penge – og tid – at have styr på kvitteringerne. Hvis man ikke er så kvik til selv at få sat dem ind i en mappe – eller hvilket system, man nu måtte foretrække – er der også en anden elektronisk mulighed. Omend lidt mere lavpraktisk: Tag dine kvitteringer så snart du kommer hjem med dem – og scan dem ind eller fotografer dem! På den måde gemmer du også en elektronisk kopi.

Dette – såvel som online-kvitteringerne – er iøvrigt også en løsning på et andet problem: Man kvitteringer er ikke særlig gode i tryksværten (eller hvad det nu hedder i 2012?) – så efter en tid kan man ikke mere se, hvad der stod på dem. Har du en elektronisk kopi, har du ikke det problem mere!


Astrid

One Comment

  1. Her er en ny online portal, som ud over kvitteringer også kan gemme indbo og alle andre ting.

    Kører lige nu i test, men du kan allerede melde dig ind nu og fortsætte, når testen er over.

    Gratis de første 3 måneder

    Under kr. 10,- pr. måned

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.