Gældsrådgivning kommer gældsramte til undsætning

Mange danskere er idag ramt af en gæld, de ikke kan komme ud af ved egen hjælp. Og kvalificeret gældsrådgivning koster nemt kassen – og hvis pengene ikke er der, er man prisgivet. Der er dog hjælp på vej til en del af de gældsramte danskere. Forbrugerrådet har i øjeblikket en  Gældsrådgivning, der er gratis.

Det er et god og kvalificeret løsning, som mange gerne vil gøre brug af. Desværre så mange, at der har oparbejdet sig en stor venteliste af gældsramte, der venter på at komme til. Problemet er, at tingene jo ikke bedrer sig for de gældsramte mens de venter – tværtimod! Det handler om at sætte ind så tidligt så muligt. Gæld vokser ofte eksplosivt når der ikke tages hånd om den!

Flere bevillinger til gældsrådgivningen

Den gode nyhed er, at der er kommet nye bevillinger på otte millioner kroner – mod tidligere 5,3 millioner. Det betyder, at Forbrugerrådets gældsrådgivning kan hjælpe langt flere end hidtil. Og det er godt nyt for dem, der føler sig i klemme. Står man i en gældssituation, som man ikke kan overskue, er det desværre ikke sådan, at tiden arbejder for en. For hver dag, der ikke bliver taget hånd om problemet, bliver det kun værre!

Der har hidtil været så stor søgning til projektet, at en ventetid på adskillige måneder kunne forventes – i øjeblikket er ventetiden 2-3 måneder. De øgede bevillinger skulle gerne betyde, at denne ventetid nedbringes væsentligt. Og flere skulle få muligheden for at blive rådgivet om deres gæld.

Forbrugerrådets Gældsrådgivning bliver varetaget  af omkring 100 frivillige. Selvom de er frivillige, er der tale om personer, der ved, hvad det handler om – det er nemlig personer med  enten økonomisk, juridisk eller socialfaglig baggrund. Altså ikke bare tilfældige frivillige, men frivillige med forstand på privatøkonomiske problemstillinger.

Gæld kan overskygge alt

Og det er en god ide, at få kvalificeret rådgivning hvis man har gæld, man ikke selv kan overskue. Ofte er der sket det, at der er gået for lang tid, inden der kommer hjælp på banen. En stor gæld og dermed uoverskuelig gæld, kan nemt overskygge alt. Og mange har hverken muligheden for selv at danne sig et overblik – eller betale sig fra det. Derfor kan et initiativ som dette hjælpe mange, der ellers ville synke for dybt ned i gælden. Gæld kan nemt overskygge alt andet og få stor indflydelse på mange andre ting i dagligdagen. På den måde kommer gæld til at handle om andet og mere end penge! Læs også artiklen i Taenk.dk: Hjælp på vej til gældsramte danskere

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.