Gældsrådgivning for “fattigrøve”?

Dem, der intet ejer, er måske mest af alt dem, der har brug for økonomisk rådgivning? Men hvad så med betalingen? Den slags er som regel ikke billigt! Under finanskrisen er mange mennesker kommet til kort overfor deres økonomi. Problemet har muligvis været der i forvejen, men det er nu kommet op til overfladen – og lånemulighederne er ikke hvad de har været.

Vi har set alle eksemplerne rullet op i Luksusfælden. Men nu er det jo kun et beskedent antal mennesker, der kan komme i Luksusfælden. Der er masser af mennesker i samme situation – uden den samme support!

Har du brug for gældsrådgivning?

For mange kan gældsrådgivning være en god ide. Men det koster penge – i de fleste tilfælde. Hvor går man så hen hvis man ikke har råd? Jo, der er faktisk et par muligheder for dem, der ikke kan betale sig fra det. Flere steder i landet findes der gratis gældsrådgivninger, der tilbyder hjælp til at få økonomisk overblik  for de økonomisk svageste. Dette tilbud er ofte den sidste udvej. For har man ikke råd til at købe sig fra rådgivningen og vil banken ikke hjælpe, så står man magtesløs. I hvert fald hvis man ikke har overblik over pengesagerne – og det er jo som oftest det, der er problemet når man kommer for langt ud.

Det handler om overblik

Har man mistet overblikket, sejler alt. Det handler i mange tilfælde om at få lagt et realistisk budget – og lære at følge det. Dermed ikke sagt, at det løser alle problemer for står man med en accelererende gæld og kun en kontanthjælp, er det en hård nød at knække.

Det er heller ikke en kategori, der helt falder ind under det, vi ser i Luksusfælden. Her er der for eksempel tale om mange års kontanthjælp, der har nedslidt økonomien. Når jeg kalder det “Gældsrådgivning for fattigrøve”, skal det naturligvis forstås med et glimt i øjet.  Det, der er forskellen er, at her kan det, der er en mindre gældspost for mange andre, være det, der vælter økonomien.

Få ro omkring økonomien

Men det kan sætte tingene i ro. Man finder ud af, hvad tingenes tilstand er – og hvad man kan gøre for at det bliver bedre. Også selvom man ikke kommer af med gælden inden for overskuelig tid. Overblikket, man får er stadig bedre end ikke at vide, hvad man skal stille op. Det er en oplagt mulighed for at få – om ikke andet – så ro omkring økonomien. Det vil altid være en lettelse at vide, hvad man har – også selvom det ikke er så meget….

Der er flere gratis gældsrådgivninger rundt omkring i landet – flere af dem er støttet af satspuljemidler. Du kan læse mere om de gratis muligheder for gældsrådgivning på Politiken.dk: Gratis gældsrådgivning lærer de allersvageste at holde budgettet. Her er der desuden en liste over, hvor disse rådgivningscentre befinder sig.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.