Fyld selv dine blækpatroner

Når din printer løber tør for blæk kan det blive en dyr omgang. Blækpatroner kan nemt koste 200 kr. stykket. Men måske er det slet ikke nødvendigt at skifte ud? Hvis du i stedet genopfylder din tomme patron med blæk, kan du spare mange penge. Du kan vælge enten selvfylde blækpatronen op (billigst, naturligvis) – eller du kan sende den tomme patron til opfyldning. Så er der andre, der laver påfyldningen for dig, men det koster naturligvis mere.

Det kan dog anbefales selv at fylde patronerne op – det er ikke så svært, som mange tror! Prisen på blæk er værd at holde øje med – som en del af god printerøkonomi. Man kan nemt komme til at bruge alt for mange penge på at printe ud.

Gør-det-selv blæk

Derfor skal man lære at fylde blækpatronerne op selv. Og det er ikke så svært. Det er som med så meget andet: når man engang har prøvet det, er det faktisk ganske nemt. Først skal du købe et såkaldt refill-sæt til at fylde patronerne op med. Det kan du få i forskellige boghandler, i nogle supermarkeder eller på nettet. Når du har købt dit refill-sæt, er det bare med følge de vedlagte instruktioner og komme i gang med at spare penge. Her kan du få refill-sæt – blandt andet:

Hvis du heller vil direkte igang uden at købe et refillsæt, er der faktisk muligheder for at finde anvisninger til at opfylde patroner online. Søg evt. selv på Google efter flere forhandlere. Efter man har købt det første refill-sæt og har fået brugsanvisning + nødvendigt udstyr, kan man også købe blæk i større portioner (blandt andet hos Bog og Idé) – og spare endnu mere. Men så er det altså storkøb, vi snakker om – og man køber blæk nok til at vare i årevis. Men så skal man heller ikke tænke på de udgifter i lang, lang tid.

Få andre til at genopfylde patroner

  • Du kan sende din patron til genfyld.dk (billigst)
  • Du kan aflevere den hos Bog og Idé – så sender de patronen til genfyldning for dig (lidt dyrere)

Husk desuden

  • Lad aldrig patronen blive helt tom.
  • Brug printeren jævnligt så patronen ikke bliver tør.

Endelig findes der den lidt dyrere løsning – der trods alt er billigere end de priser, man normalt ser. Du kan nemlig købe uoriginale blækpatroner – for eksempel hos Inkclub.com.

Dette er mest til dem, der ikke vil have bøvlet med selv at opfylde patroner, men alligevel gerne vil spare på printbudgettet. Og så kan du som regel gøre en rigtig god handel når du handler første gang hos Inkclub.com – der er som regel et ganske godt tilbud til førstegangskøbere. Billeder fra FreeDigitalPhotos.net

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.