Ofte står man tilbage med en lille rest fløde, når man har brugt noget til maden. Eller man har forkøbt sig på “billig” fløde – måske var der lige tilbud på en halv liter for en femmer? Fløden er dog ikke helt så billig, hvis man ender med at smide halvdelen ud – hvilket jo sikkert heller ikke var intentionen fra begyndelsen. Men alle de der tilbud er og bliver fristende. Problemet er, at man ikke ved, hvad man skal med dem.
Fløde skal fryses – ikke smides ud
Men i stedet for at hælde resten ud eller lade den blive sur i køleskabet, kan du, ganske enkelt, fryse den ned.
Du kan eventuelt bruge en lille box, der passer til mængden. Men du kan også vælge at bruge en isterningepose eller isterningsbakke. Det kommer selvfølgelig an på, hvordan du senere vil andvende det. Hvis du engang imellem mangler en lille sjat fløde til sovsen, ja så ligger ideen om de frosne “flødeterninger” lige for. Er det mere til for eskempel en gryderet, skal fløden måske fryses i større portioner.
Frossen fløde i portioner
Under alle omstændigheder er det en gode ide, at fordele det i portioner i passende størrelse. Så skal du ikke tø det op, bruge noget af det – og smide resten væk. Det sidste er specielt smart, hvis du senere skal bruges fløden til sovs eller lignende, hvor du bare skal bruge en sjat.
Så kan tilsætte et par flødeterninger til sovsen, mens du laver den, og de vil hurtigt smelte.
Det kan frossen fløde bruges til
Sovse, gryderetter bagværk osv. er fløde fra fryseren godt til. Fløde, der har været nedfrosset er dog ikke velegnet til at piske – det giver ikke noget godt resultat. Men det kan sagtens bruges til madlavning.