Frugt og grønt til spotpris?

Nogle hævder, at det er dyrt at leve sundt. Jeg synes nu ikke rigtigt, at det holder – i hvert fald ikke hvis det er priserne på frugt og grønt, man hentyder til. Det burde ikke være det, der vælter husholdningsbudgettet.

Her kommer dog et lille trick, som jeg bruger til at bringe priserne helt i bund. For en del år siden, hvor jeg var enlig mor og studerende, brugte jeg det rigtigt meget. Nu er jeg begyndt på det igen – og må konstatere, at det stadig fungerer fortræffeligt!

Frugt og grønt fra bazaren

Jeg bor i Århusområdet, så dette er baseret på mine indkøb i Bazar Vest i Århus V – jeg er dog ganske sikker på, at dette kan overføres til mange andre steder i landet. Bazar Vest har en stor dejlig grøntsagsafdeling, hvor jeg jævnligt handler – de har rigtig gode priser på mange varer. Bazaren har en ugentlig lukkedag – det er om mandagen. Fidusen her er, at jeg kommer forbi om søndagen ½ – 1 time før de lukker. Her er der store muligheder for et kup!

Last minute frugt og grønt?

Sagen er nemlig, at der er der masser af grøntsager, de gerne vil have solgt i bund. Man kan virkelig gøre et kup. Noget vil jeg endda kalde spotpris. Nogle tror så, at det er frugt og grønt, der er ved at være færdigt og skal spises lynhurtigt. Men min erfaring er, at det ikke er tilfældet. De ting, jeg købte for en uge siden, har jeg stadig lidt af – det er helt ok. En par pletter på en mangofrugt, måske, ellers intet.

På billedet er der et kig ned i mit (rodede) bagagerum. Det er, hvad jeg købte:

  • 5 store agurker for 10,-
  • 12 bakker cherrytomater for 15,-
  • 10 citroner for 10,-
  • 1 kasse (15 stk,) mangofrugt for 30,-
  • 10 bananer for 10,-
  • 2 bakker blå vindruer 10,-

Alt ialt måtte jeg slippe 85,- for det, der ligger her i mit bagagerum. Jeg kunne også have erhvervet mig en hel kasse limefrugter for 30,-, men den vidste jeg nu ikke rigtig hvad jeg skulle bruge til. Lime bruger jeg mest til drinks – og med de 60-70 stykker, jeg gætter på, der var, ville jeg skulle lave rigtig mange drinks! Men skulle jeg havde været til fest med masser af drinks, var det jo mere end oplagt.

Jeg har været ovenud tilfreds med mine indkøb – idag er det igen søndag. Så jeg prøver lykken. Det er selvfølgelig altid en balanceakt – man kan meget let forkøbe sig. Derfor kan det være en god ide at tænke i, hvem der mon kunne være aftager af overskuddet? Eller man kan gå flere sammen om indkøbene. Få en tur ud af det.

Som sagt, er dette fra Århus, men bor man et andet sted i landet, så prøv ad og se, om der er de samme muligheder? Og man skal altid huske, at det er en del af handlen, at man ikke kan vælge og vrage. Det, du kan købe til spotpris er naturligvis det, de handlende gerne vil af med.

Billig frugt og grønt fra Bazar Vest
Masser af frugt og grønt – sunde ting, kan fås til lave priser hvis man griber det rigtigt an. Billede af Deborah Breen Whiting fra Pixabay

Astrid