Frugt og grønt: følg sæsonen

Frugt og grønt er steget bemærkelsesværdigt i pris den sidste tid. Der tales om 20-25 %. Der er selvfølgelig altid tilbud, man kan gå efter, men der er også andre måder, hvorpå man kan spare på madbudgettet. Men der er også andre muligheder for at spare på budgettet for frugt

 og grønt – på en mere langtidsholdbar måde.

Årstidens frugt og grønt

Man kan simpelthen følge årstiderne. Al frugt og grønt har en sæson, hvor det ofte er specielt billigt. I virkeligheden er det jo bare et spørgsmål om udbud og efterspørgsel.

Jordbær til jul?

Det virker lidt naturstridigt, men man kan godt få jordbær til jul. De skal bare hentes langt væk fra. Fra et stedet, hvor klimaet er til jordbærdyrkning i december. Og det er enten langt væk – eller også er de kunstigt fremdrevne.

Begge dele er dyrt – derfor vil de typisk ikke være til betale sig fra.  Hvis man følger med i priserne, vil man kunne se, at næsten al frugt og grønt har en sæson, hvor det er billigt. Følger man den, får man sine råvarer billigt.

Det er i virkeligheden et spørgsmål om, at vi er lidt forvænte. Vi skulle kunne få alting lige når vi har lyst til det.

Vi skal ikke langt tilbage, før man end ikke overvejede, at man kunne købe jordbær til jul. Jordbær fik man i juni-juli.  Hvor de tilg engæld ofte er billige – så er det nemlig sæson for jordbær.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.