Forårsoprydning kan være indbringende

Forårsoprydning? Dagene bliver længere, mon ikke det snart er…..Nogle af os er gået igang. Forår eller ej, man kan godt begynde. Og oprydning af den grundige slags, er rart – selv for os rodehoveder, der sommetider påstår noget andet. Men den kan være mere end det.

Hvis man gider gøre en ekstra indsats, kan man faktisk godt tjene lidt på det. Og spare lidt – nu vi er ved det. Og det bliver det jo ikke ringere af. Og det kan godt speede processen lidt op.

Sælg det, du ikke bruger

Mange af dine brugte ting, kan nemlig sælges. Der er et stort marked for alt mellem himmel og jord. Og dette er ikke blevet mindre af, at der er mange flere kanaler at købe/sælge brugt igennem. Dette gælder både, hvis man vil sælge via nettet – men så sandelig også hvis man foretrækker at sælge på markeder ol.

Det er ikke mange år siden, at fantasien ikke rakte langt ud over Den blå Avis eller Gul og Gratis. Det var mere besværligt, mange ting egnede sig slet ikke til den slags handel – og indtil forganske få år siden kostede det penge. Det gør det ikke mere. Du kan nemt, hurtigt og gratis sætte annoncer i – uden at skulle betale.

Handel brugt på Facebook

Dertil kommer, at der er masser af andre steder, man kan sælge, via nettet.

Mange handler tøj på Trendsales, men det allernemmeste af det hele er stedet, hvor vi stort set alle er: Facebook! Der oprettes hele tiden grupper, hvor der handles brugt. Selv små byer har deres egen køb-salg-bytte-gives-væk-gruppe. Jeg bor selv i Århus, der har vi adskillige af salgsen. Jeg er selv medlem af flere – der hver har mellem 10.000 og 40.000 medlemmer. Det er nemt, der kan hurtigt lægges billeder op – og det kommer ud til mange mennesker, lige med det samme. Lige så hurtig er kontakten….

Mange ting, kan sættes til salg på Facebook – og bliver det. Intet for stort, intet for småt. Du betaler ikke for annoncering, så skaden er begrænset hvis det ikke sælges.

Sælg dine ting IRL

Har du derimod  været rigtig grundig og har masser af ting, du ikke har lyst til at sælge en-for-en, bugner det med bagagerumsmarkeder – store som små – landet over. Man kan købe en stand for et mindre beløb. Mange lokale loppemarkeder kører efter samme princip – altså at man kan leje en stand – disse finder man nok nemmest på Markedskalenderen.

Det, du ikke kan sælge, bytter du væk

Der vil ganske givet være ting tilbage efter forårsoprydningen. Disse ting skal man på ingen måde ærgre sig over – det kan nemlig blive til stor glæde for dig – og en masse andre. Tag det med på byttemarked. Landet over er der masser af byttemarkeder. De fleste fungerer på den meget enkle måde, at du afleverer det, du har med til byttemarkedet – og går derefter på hugst i det, de andre har med.

Og det er det, jeg tænker på, når jeg siger, at du kan spare penge. Det du kan bytte dig til, behøver du ikke købe. Og man vil blive forbavset over, hvor mange gode, brugbare ting, der kan havne på et byttemarked!

I min egen gang står der 3 store, fyldte IKEA-poser med tøj, ting og sager. Måske når der at komme mere til? Der er endda noget, man kalder Nordisk Byttedag – så jeg tænkt mig at tage det hele med på byttemarked. Måske skulle jeg sige byttemarkeder – flertal – planen er nemlig at nå 2 af slagsen! Mindst.

 

 

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.