Fjern dyrehår fra tøj – uden fnugruller

Har du hund, hest eller andet fældende dyr, vi du opleve hår alle vegne. Ikke kun på dækner og tæpper, men på alt tekstil i huset. Dyrehår er overalt – og kampen mod dem er daglig. Der er mange måder at komme dyrehårene til livs – og der er brug for dem. Et par af de meget simplekommer her:


Fjern dyrehår fra tøj i vaskemaskinen

Med maskinvaskbare ting kan du gøre dette: kom 2 engangsvaskeklude med i maskinen. Kludene tiltrækker hårene, så du kan nedsætte dit forbrug af ”fnugruller” (som man sagtens kan komme til at bruge mange af, hvis man har dyr i huset). Hårene sætter sig således heller ikke i din vaskemaskine – hverken i filteret eller andre steder. De sidder nemlig alle på vaskekluden. Vaskekluden suger dem simpelthen til sig. Uanset om det er kattehår, hundehår eller andre dyrehår. Menneskehår havner samme sted, hvis de er på noget af tøjet.

Alternativ til fnugrulle

Andre steder, hvor du ellers ville have brugt fnugrulle, kan du gøre lige som mig (og som Flemming Leth, iøvrigt). Tag en rulle pakketape og rul den baglæns om din hånd, således at den klæbende side vender udad. Herefter kan du med hånden ”duppe” fnug, dyrehår o.l. væk. Begge dele er praktiske  – og iøvrigt ganske billige – måder at holde bestanden af dyrehår nede. Helt få bugt med dem er nok en utopi så længe man har kæledyr.

Kan man støvsuge en hund?

Jeg ved ikke om alle hunde ville gå med på dette, men her kommer den alligevel:

Dette er en af de mere specielle: I min barndom havde vi en meget fældende Collie ved navn Bruno. Bruno boede i bryggerset, men alligevel var hans hår overalt – også inde i huset. Alle vegne. Der skulle støvsuges konstant. En dag fandt min mor ud af, at det måske var en ide, at begynde at støvsuge Bruno for at holde mængden af hundehår ned. Og det hjalp. I begyndelsen var Bruno ikke helt med på spøgen. Men han vænnede sig til det – i en grad, hvor har straks kom rendende når han hørte, vi startede støvsugeren…


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.