Fjern malerpletter med brun sæbe

Hvem kan male væggene uden at plette? Sikkert de færreste. Men hvis man ellers kan fjerne malerpletterne, er det måske ikke så stort et problem? Det optimale er naturligvis at kunne male uden at plette – men det er vist ikke for amatører. Det letteste er naturligvismalerpletterne, der opdages i tide. I mange tilfælde fjernes de med hurtigt og nemt med vand – hvis vi taler om vandbaseret maling.

Er de malerpletterne er tørret ind, er det en anden historie – også selvom det er vandbaseret maling. Når først malerpletter er størknet, er det jo ikke ligefrem meningen, at de skal være nemme at fjerne. Så ville du jo næsten kunne vaske malingen af væggene – og hvem kunne tænke sig det?

Malerpletter, der er størknet

Hvis man har været i gang med at male og fået pletter på for eksempel  klinker/fliser(væg eller gulv), kan man tage noget brun sæbe og smøre på og dække området med husholdningsfilm.

Efter en times tid fjernes husholdningsfilm, brun sæbe og pletten med en karklud. Det er langt billigere end diverse malingsfjerner-produkter. Prøv evt. først på et lille stykke først, hvis du er i tvivl, om gulvbelægningen kan klare behandlingen.

Malerpletter på tekstiler

Brun sæbe kan i mange tilfælde fjerne maling fra tekstiler, for eksempel gardiner, som man ikke har taget ned mens man maler. Når man opdager malerpletten er det ofte der, hvor den er størknet. Man kan ikke mere bare vaske den væk. Her skal du ligeledes lave en lille prøve med den brune sæbe for at sikre dig, at tekstilmaterialet kan tåle sæben. Find et sted, hvor det ikke ses, for eksempel indvendig i en søm.

Når du har konstateret, at det virker, kan du smøre pletten ind i brun sæbe og vente et par timer. Herefter vaskes i vaskemaskinen. Til sarte tekstiler kan du i stedet bruge farveløst opvaskemiddel til at fjerne malerpletter. Ellers taler vi om samme fremgangsmåde.

Farveløst opvaskemiddel

Husk at opvaskemiddel, der bruges til pletfjerning ALTID skal være farveløst. Bruger du farvet opvaskemiddel, kan du risikere, at det smitter af på stoffet. Så har du en ny plet….

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.