Fjern kalk på glas eller krystal

Kalkslør er ikke noget særsyn – især på vaser. Glas- eller krystalting er dog ikke parate til at blive kasseret af denne grund alene. Kalken kan sagtens fjernes, det er bare ikke nok med sæbe og knofedt, hvis man vil fjerne kalk fra glas eller krystal. Men kommer en metode, der virker. Det skal dog bemærkes, at det er nødvendigt, at man kan få hånden ind i genstanden for at polere efter.

Fremgangsmåde – sådan fjerner du kalk

Sådan fjerner du kalk fra glasset:

Du skal bruge wienerkalk (købes hos Matas) og denatureret sprit – samt en klud til polering.
Bland Wienerkalken op med denatureret sprit til en tynd “vælling”, som du kan arbejde med. Du polerer herefter genstanden med en blød klud dyppet i kalk/spritblandingen. Poler glasset, vasen eller karaflen – eller hvad det nu måtte være – med jævne bevægelser, og skyl efter med koldt vand.

Dette kan få dine glas/krystalting til at se ud som nye. Det er et helt lille mirakel, som man kan lave med meget enkle midler.

Ikke nok med det

Du har sikkert en rest af kalk/spritblandingen tilbage. Der er ingen grund til at smide den ud. Måske har du også en stålvask, der ser noget mat ud – og meget nemt kommer til at virke beskidt, uanset om den er det eller ej? Polér den med blandingen, og skyl efter. Dette giver stålvasken et skinnende rent udseende.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.