Fjern “fnuller” fra tøj og forlæng det levetid..

Ofte kommer tøj til at se gammelt ud uden egentlig at være slidt. Noget tøj tager nemt imod fnug, hår o.l. – det kan man nemt fjerne med en fnugrulle. Men meget tøj får “fnuller” som ikke kan fjernes på denne måde – fordi det er en del af selve stoffet. Mange opgiver det og smider det ud. Det ser gammelt og lidt snusket ud. Uden egentligt at være det.

Barbér fnulleret væk!

Men det er ofte ikke nødvendigt at kassere tøjet. Man kan “barbere” fnulleret væg med et “shaver” – lavet til formålet.

Jeg må indrømme, at jeg trak lidt på smilebåndet første gang jeg så en sådan. Men jeg må også indrømme, at det faktisk  kan lade sig gøre. Stoffet bliver markant pænere efter endt behandling. Ofte er der også tøj, der “fnulrer” lokalt – altså kun nogle stedet på tøjet – det kunne for eksempel være under armene eller på indersiden af lårene på bukserne.

Shaver til fnug og fnuller

Prisniveauet på “shaveren” er 50-100 kr. – se et eksempel på http://www.alstrom.dk/product.jsp?prodkey=1792&source=/search_results.jsp?searchstring. Det er altså ikke nogen stor investering. Og da det ikke er noget, man bruger hver dag, kan den holde i årevis. Jeg har haft min fnug-shaver i 4-5 år – og den er ikke udtjent.

Brug de genopladelige batterier

De kan købes i el-forretninger og nogle gange ses de også i supermarkeder. En overgang blev de endda solgt til 20 kroner i  Tiger, men desværre ikke mere. Maskinen er batteridreven, så ivrig brug kræver også udgifter til batterier – her kan det være en ide at bruge genopladelige batterier. Så bliver “driftsudgiften” minimal. Maskinen kan naturligvis også bruges til tæpper og andre boligtekstiler.

Og kan du ikke finde en sådan shaver, er der faktisk en anden mulighed for at barbere fnulleret væk. Læs mere om, hvordan man kan fjerne fnuller med en helt almindelig engangsshaver.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.