Ferie truer (din økonomi)

Lige så dejligt, som det er at have ferie, lige så ødelæggende kan det være for økonomien! Sommerferien er et af de tidspunkter på året, hvor vi bruger allerflest penge. Lidt på samme måde som vi kender det fra julemåneden.

Det er naturligvis ikke det at have ferie, der i sig selv gør, at vi bruger for mange penge. Det er alt det, vi gerne vil, der koster penge. Det behøvede i sig selv ikke at være et problem – bare der var budgetteret med det. Det er ofte her, hunden ligger begravet. Nogle laver slet ikke et budget – det er desværre ikke ualmindeligt.

Feriefælden?

Andre laver ganske vist et budget, men glemmer at tage ferien med. Det er en fejl, for medmindre man har tænkt sig at blive hjemme og ikke foretage sig alverden, skal en stor post som ferien budgetteres med. Det samme skal hul – og iøvrigt også store, begivenheder som for eksempel en konfirmation. Pengene skal jo komme et eller andet sted fra. At prøve at presse en ferierejse ind i en families månedsbudget, er så godt som umuligt!

Og så er dem, der budgetterer, men simpelthen undervurderer, hvor meget ferien kommer til at koste. Tager man bare pengene til selve rejsen med, skal man regne med, at man har budgetteret med alt for lidt – medmindre man virkelig holder tungen lige i munden. For der er ikke regnet med forplejning, transport, shopping, lommepenge – og alt det ekstra, der kan komme til. På en eller anden måde sidder pengene lidt løsere når man er på ferie. Har man budgetteret udelukkende med rejsen, rækker pengene muligvis ikke engang halvvejs.

Måske er det slet ikke så dyrt?

Der er rigelige muligheder for at gå galt i byen. Enten må man indse, at det at rejse på ferie er og bliver dyrt – og så lægge de fornødne penge til side. Eller gå den anden vej – være lidt kreativ og gå på jagt efter de billige muligheder. For den slags findes naturligvis også – det er nok bare ikke dem, der er mest opreklamerede? Se mere om mulighederne for ferie på lavbudget! Og følg med i den nærmeste tid, hvor der kommer meget mere om, hvad man gør hvis man har ferie, men ikke ret mange penge på lommen! Billedet er fra FreeDigitalPhotos.net

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.