Feriefælder: Før-ferie-indkøb lænser feriebudgettet

Har du det med i feriebudgettet? Altså alt det, du køber før du tager på ferie, fordi du regner det for aldeles uundværligt. mange glemmer det – eller de tænker slet ikke på det, fordi det ikke er penge, der gives ud på ferien. Men det bliver det jo ikke billigere af. Dette sluger betydeligt  flere penge, end vi er klar over.

Ferien er dyr nok i forvejen

Har man råd, er det måske ikke det store problem. Men mange mennesker synes – med god grund – at ferien sluger lige vel mange penge. Og her er endnu en ferie-fælde, der er med til at lænse dig.

Alt det, du køber før ferien

Når man skal af sted, og begynder at planlægge og pakke, opstår der en masse ”behov”. Nyt badetøj? Nye solbriller? Specielle badehåndklæder? Badedyr? Ny kuffert, måske? Eller måske et par bøger, man inderst inde godt ved, man måske ikke får læst?Transportabel videoafspiller til ungerne? Og naturligvis et par film? Nyt kamera? Eller en ny mobil, som man kan komme på nettet med? Eller?

Muligheder er der nok af. Muligheder for på at bruge penge på ting, der ikke gør ferien bedre overhovedet. Mange ryger uforvarende i fælden – og inden man ser sig om, har man brugt et par tusind…

Brug det du har – og få en bedre ferie

Som regel mangler vi nemlig ikke noget. Nej, vi køber nyt.  Prøv derfor – hvis du vil undgå det, altså – enten at være 100% bevidst om, hvor mange penge du rent faktisk bruger. Og gør alt for at holde det på et absolut minimum.

Eller lav en last-minute-pakning. Pakker du i sidste øjeblik, er løbet kørt. Så kan du ikke gå ud og købe noget. For sent!! Det kan stærkt anbefales. Pakker man i sidste øjeblik, for man som regel det med, man har brug for. Og ikke meget mere. Når det skal gå hurtigt, får man nemlig et meget mere praktisk forhold til det at pakke og tage på ferie.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.