Ferie uden økonomisk ruin, tak!

For mange familier er ferien en stor udskrivning. Større end godt er. Og ofte større end budgetteret! Hvor dyrt skal ferien være for at være “rigtigt”. Kun så dyr som man har råd til.  Man kan naturligvis vælge at blive hjemme, men det er ofte ikke det, mange forbinder med ferie. Men handler det i bund og grund ikke om at få et afbræk fra hverdagen? Se noget nyt? Møde nogle nye mennesker?

Det er jo – i sig selv – ikke dyrt. Ferien kommer stort set af sig selv – spørgsmålet er, hvad vi så putter i den? Der er mange muligheder – og det er ikke dem alle der koster kassen.

Oplevelser frem for luksus eller komfort - billig ferie

Ferie handler om afslapning og et afbræk fra hverdagen – det behøver ikke koste kassen!

Fattigrøve skal da også have ferie?

Politiken skriver i artiklen Tag på ferie for fattigrøve at der er muligheder, hvor vi alle kan være med. Glem det traditionelle feriemarked, der kan ruinere enhver – i sær i højsæsonen.

Kig i stedet efter for eksempel “couchsurfing” over hele verden, ferie på økologisk landbrug, boligbytning med andre familier i hele verden, arbejdsferie (hvor du betaler for dit ophold med en mindre arbejdsindsats, men stadig har megen fritid). Dette er måske ikke det første man kommer i tanke om når man planlægger ferien, men er budgettet stramt, kan det absolut være en overvejelse værd.

Oplevelserne på fattigrøvsferien er ikke samme slags, men det betyder jo ikke, at de er mindre. Men det er rigtigt, at det ikke er den slags ferie, man praler af.  Eller? Selvom jeg tror, der er rigeligt at fortælle om, når man kommer hjem! Og du kan sagtens være med – også selvom du ikke betragter dig som fattigrøv.

Sidste øjeblik – for fattigrøve

Så her kunne fattigrøvs-ferie være et absolut værdigt alternativ til det etablerede feriemarked. Der ligger masser af ferieaktiviteter og oplevelser og venter derude – også på dem, der ikke har særligt godt råd. Læs derfor artiklen om fattigrøvs-ferie: Tag på ferie for fattigrøve

 

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.