Ferie – billigere end at blive hjemme?

For dem, der er på udkig efter en billig ferie, lyder det næsten for godt til at være sandt. Men det er altså rigtigt. Selvom der ikke er tale om luksusferie, ligefrem, er der i hvert fald tale om et afbræk fra hverdagens trummerum. Her kommer et par muligheder. For er du af den opfattelse, at det pr. definition er billigst at blive hjemme, så tager du måske fejl. Der sker nemlig ofte det, at det giver nogle andre udgifter at være hjemme i flere uger uden at skulle noget bestemt.

Her kommer et par eksempler på billige ferieformer:

  • Vandrerferie, tag for eksempel en tur på Hærvejen.
  • Bondegårdsferie. Især velegnet for familier. Og overnatningspriserne er betydeligt under hotel og sommerhuspriser. Se mere på bondegaardsferie.dk.
  • Ødemarksferie, for eksempel i Sverige?
  • Cykelferie med overnatning på vandrerhjem eller på gratis pladser rundt i landet, se mere her: Gratis overnatning i det fri.
  • Bliv Woof’er. “Willing Workers On Organic Farms”, altså er der tale om ”frivilligt arbejde på økologiske landbrug”. Det er kost og logi mod en passende mængde arbejde. Se mere på: Ferie uden penge – Bliv Woofer!

Billig ferie – ferie for alle

Om det er “billigere end at blive hjemme” – er selvfølgelig afhængigt af hvor mange penge man bruger ved “bare” at blive hjemme. En familie, der bliver hjemme i ferien bruger tit penge på en masse ting, de ellers ikke ville (eller havde tid til at) bruge penge på. Den der med, at det er gratis at blive hjemme, holder ikke altid.

Derfor bliver ferien billig

Men kendetegnende for eksemplerne er:

  • Lave transportomkostninger (og man behøver jo ikke flyve til Sverige, vel). Ved vandrer- eller cykelferie er transporten tæt på nul. Der kan dog være brug for noget udstyr. Men husk: “keep it simple”.
  • Begrænsede eller ingen overnatningsudgifter. Bondegårdsferie er her det dyreste, men det koster stadig langt under sommerhus eller hotel – og der boliger med plads til hele familien.
  • “Indbyggede oplevelser” – dvs. der er ikke brug for Sommerland, Tivoli, Vandland osv.
  • Sidst, men ikke mindst: Ingen – eller begrænsede – shoppingmuligheder. Shopping er ofte en tung post på budgettet.

Hvad er formålet med ferien?

Men et afbræk fra hverdagen, det får man helt sikkert. Og chancen for at se noget nyt – og møde nye mennesker. Oplevelser er der alle muligheder for. Og hvad er det mere vi vil med vores ferie? Der er intet i vejen med at tilbringe ferien hjemme. Men det er ikke sikkert, at det er det billigste…

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.