Ferie: gør det, de andre ikke gør

Markedet for ferier handler, som så mange andre ting, om udbud og efterspørgsel. I højsæsonen er priserne højere, det er ingen nok i tvivl om. Men også efterspørgslen på bestemte typer ferie, har afgørende indflydelse. Er du desuden fleksibel omkring, hvor du ønsker atrejse hen – og i hvor god tid, du vil booke, har du endnu flere muligheder for en billig ferie.

Find en last minute rejse

Det kan være en god idé at slå koldt vand i blodet – og stole på, at man finder noget. Jeg har nogle gange booket min ferie dagen før afrejse. Selvfølgelig til stærkt reduceret pris.

Hold ferie når de andre arbejder

Hvad angår det tidspunkt på året, hvor du rejser på ferie, er det en god ide, vælge tidspunkter uden for højsæson. Ikke nok med, at priserne er lavere generelt, men det er også her, der ofte er gode tilbud at hente. Du kan følge dem på nettet på de respektive rejsebureauers hjemmesider. Eller du kan følge med på tekst-tv (TV2 tekst-tv kan du også bruge på nettet på http://ttv.tv2.dk/index.php?side=500.) Tilmeld sig dig også rejsebureauernes nyhedsbreve, som kan bidrage til overblik over rejsemarkedet.

Nyhedsbreve er naturligvis reklame, men de giver dig en ekstra mulighed for at følge med i markedet. Og de kan selvfølgelig afmeldes, hvis du bliver træt af dem.

Gå mod strømmen

Din destination kan også have betydning for prisen. Her skal du også vælge det, de andre ikke vælger. Gå på nettet og afsøg feriemarkedet. Find ud prisniveau for forskellige destinationer, og følg med i prisudviklingen. Nogle destinationer er betydelig billigere end andre, dette kan både skyldes forholdene i de pågældende lande og destinationens popularitet. Her – som så mange andre steder – er det et spørgsmål om udbud og efterspørgsel. Går du efter de destinationer, som andre fravælger, kan du få rejserne billigt.

Gå ikke for højt op i komfort

Ser man på rejsemarkedet, vil man opdage, at komfort (eller luksus, nærmere) – er oppe i tiden. Hører du derimod til dem, der sætter oplevelser over komfort, kan du også spare en del.

Du kan vælge uspecificeret indkvartering. Mange rejser er en del billigere, hvis du rejser med bus i stedet for at flyve. Det kræver selvfølgelig, at der afstanden er overkommelig. Busrejser er selvfølgelig mindre komfortable, men også mindre  stressende. Indkvartering på campingplads er betydelig billigere en hotel.

Tag chancen – rejs i sidste øjeblik.

Du kan også vælge at vente til sidste øjeblik – og se, hvad der er at få. Du kan ofte få rejserne til en meget lav pris. Er der afrejse dagen efter, kan rejsebureauet sælge til spotpris – eller brænde inde med rejsen. Priserne kan gå meget lavt. Men det er selvfølgelig en chance at tage.

Eksempler fra det virkelige liv

Dette er reglerne, vi de sidste par år har brugt. Og vi er kommet billigt på sommerferie. 2 personer, en voksen og en teenager (rejser som voksen), har været i Rumænien i en uge (3-stjernet hotel ved vandet, kvartpension) for 2200 kr. og vi har været ved Gardasøen (Italien) i 10 dage (med bus, boet på en god campingplads) for 2000 kr. Og priserne er for 2 personer vel at mærke.

Alternativet havde været, at vi ikke var kommet på ferie. Når vi har valgt rejse, har vi samtidig skelet til, hvad leveomkostningerne på de pågældende steder ville være. I Rumænien var prisniveauet lavt – set med danske øjne. Det samme kan man ikke sige om Italien, der er “godt med” prismæssigt. Til gengæld er det muligt, at lave sin egen mad på en campingplads – og det holder omkostningerne nede.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.