Fastelavnskostume i sidste øjeblik?

Hvis man er sent ude med fastelavnskostumerne, kan man nemt ende med at fravælge at lave dem selv. Og i stedet haste ned i Fætter BR og skynde sig at købe noget af det, der måtte være tilbage. Ofte er det nemlig resterne, der er tilbage – uden at det nødvendigvis har afsmittende virkning på prisen af den grund.

Men måske kunne det sagtens lade sig gøre at lave et kostume selv – også selvom man er sent ude. For det første skal man lige tænke på, at det selv at lave et fastelavnskostume ikke betyder, at alt skal syes fra bunden. Fastelavnskostumer kan ofte laves på eksisterende eksisterende tøj (eller ting?). Og så tager det jo altså også tid at tage turen til Fætter BR, skal man lige huske.

I sidste øjeblik med kostumet?

Det kunne for eksempel være lige nu, hvor der er ganske få dage til fastelavn! Har man ikke fundet på noget endnu, er det ved at være sidste udkaldt. Kigger jeg på google-søgningerne til Sparegrisen, taler de deres tydelige sprog: hurtige fastelavnskostumer, nemme fastelavnskostumer osv.

Kat, humlebi, pirat eller..?

Jeg har lige været med til at skulle lave et hurtigt kostume til min niece. Hun er 6 og valgte at blive klædt ud som kat – og det var faktisk ganske nemt. En stort bluse var der allerede i skabet. Og sorte gamacher, hvor vi syede en hale på. Halen var lavet af en sok, der blev syet om – og der var puttet lidt pladevat i for at den ikke skulle blive flad. Hun viste sig selv at være den lykkelige ejer af er par katteører på hårbøjle, men havde de ikke eksisteret, var vi sikkert endt med at sy et par katteører også. Disse kunne så sættes på enten hårbøjle eller elefanthue. Ørerne kunne sagtens laves af det, det klippes fra strømpen, der nu tjener som kattehale. Kattens ansigt kommer frem blot man maler en sort smider – og maler knurhår på kinderne. En fastelavnskat er født! Det gik hurtigt og var ganske sjovt at lave. Det var lavet af noget, vi allerede havde i huset. Tøjet kan bruges igen bagefter – kun en strømpe har måttet lade livet definitivt – og det var en, der manglede en makker….

Nu er det naturligvis ikke kun katte, man kan lave i sidste øjeblik! Har man en gul- og sortstribet bluse er man ikke langt fra at kunne lave en humlebi. Sammen med et par sorte strømpebukser (eller gule?). Dertil elefanthue eller hårbøjle – denne gang med følehorn i steder for ører! Og lidt gul maling i ansigtet + snuden malet sort. Ingen tvivl om, at her kommer en humlebi.

I det hele taget er det en god ide at kigge i garderoben efter noget brugbart. Pelstøj bliver hurtigt til et dyr. Hvilket dyr kommer lidt an på, hvilken slags pels, der er tale om. Er det i mærkelige farver, man ikke finder pelsdyr, der har, må der vel være noget der hedder et fantasidyr. I hvert fald til fastelavn.

Fastelavnskostumer – uden at sy!

En stribet pyjamas kunne hurtigt blive til en straffefange! Der skal ikke meget mere end et hvidt lagen til for at lave et spøgelse. Gammelt, slidt tøj, der gerne må flænses, er perfekt til et sørøverkostume. En klovn er som regel også nem. Tøj i underlige mønstre og helst alt for stor. Det karakteristiske klovneansigt er ikke det sværeste at male. Og den oversize butterfly, som klovnen ofte bærer, må hellere end gerne være lidt kikset. Sko, der er for store – måske også forskellige?

Dette er bare eksempler. Hvert klædeskab har sine muligheder. Og som de fleste nok har opfattet, drejer det sig mere om at have en god fantasi end om at være god til at sy!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.