Fastelavnskostume – gratis eller næsten gratis!

Et fastelavnskostume slipper man ikke uden om, hvis man har børn. Har man flere børn, bliver det nemt dyrt. Men det behøver det ikke at være. Måske har du ikke rigtig råd – eller også vil du hellere bruge pengene på noget andet? Du kan lave et kostume meget billigt. Eller hvad siger du til et gratis fastelavnskostume (eller næsten gratis i hvert fald). Så tæt på gratis, som man kan komme.

Det du skal gøre er at gå på hugst i familiens aflagte tøj – de fleste har masser af slagsen.

Kan dit gamle tøj blive et fastelavnskostume?

Er der noget, der kunne blive til et fastelavnskostume? Der er ofte mange ting, der kan bruges – blot ved lidt om-syning. Mere skal der ikke til. I de fleste tilfælde behøver man ikke være en ørn ved en symaskine, for at kunne konstruere et kostume.

Et fastelavnskostume skal som bekendt ikke kunne holde til daglig brug i lang tid. Tiden, som kostumet skal bruges i, er trods alt begrænset. Ligesom det heller ikke behøver at have perfekt pasform.

Slip fantasien løs – og kig i gemmerne

Der er nemlig masser af muligheder.

  • En gammel (kunst)pels kunne nemt blive til et dyrekostume (syet i facon som en slags “skidragt” – ører fæstnes på huen). Kat – eller måske bjørn: Isbjørn, hvis pelsen er hvid. Eller hvis det er en gul pels, kunne den blive til “Bamse”. Mange har gemt de gamle tiger- eller leopard-kunstpelse, som engang var moderne. Her får man nærmest ideen forærende. Man behøver ikke maske, ansigtet kan males.
  • Vindjakker kan i mange tilfælde sys om til uniformsjakker – hvis dit kostume skal være noget med politi, militær eller lignende. Hovedbeklædning kan ofte laves af en kasket eller lignende.
  • Stribet tøj kunne bruges til et at lave et straffefange-kostume.
  •  Har man en hvid kjole og et stykke blondegardin, kan man nemt lave et prinsesse-kostume. Eller måske en brud? Man kan nemlig bruge gardinet til at lave et skørt, som man sætter fast kjolen. En slør kan nemt laves. En prinsesse-krone laves af noget guldfarvet pap.

Dette er bare et par eksempler. Men kig i gemmerne – det kan sætte fantasien i gang.

Flere fastelavnsindlæg

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.