Familieforøgelse – uden at blive ruineret

Det er dyrt at få en baby i familien – men måske ikke så dyrt, som mange gør det til. Der udbydes idag et væld af “uundværlige” ting, som man skal købe til sin baby. Tilsyneladende hopper mange på den, enten fordi de har godt råd – eller fordi de tror, det hører sig til.
Men det er ikke så dyrt, som man tror – hvis man tænker sig lidt om. Der spilles på de vordende forældres usikkerhed når der tilbydes store mængder af dimser, møbler og udstyr.

Det er ikke lige nødvendigt alt sammen.

Baby på mange niveauer

Jeg kan se, der er sket ting og sager siden jeg for 18 år siden fik mit barn. Jeg lagde ud med en brugt Odderbarnevogn, en lift, et babybadekar, en bilstol og en stor, sort sæk brugt babytøj. Ikke den store investering – og måske også lige i underkanten. Efter endt bruge gik tingene videre til en veninde, der igen har sendt dem videre. Lidt gammeldags, er der nok nogen, der vil indvende. Og det er som sagt også et stykke tid siden.

Nu er det ikke fordi jeg vil gøre mig til talsmand for, at vi alle skal starte på det niveau. Men der er meget midt imellem det, jeg købte dengang og så det udstyrsstykke, det er, at få et barn idag. En del af det er selvfølgelig, at der er status i at have “det rigtige” til barnet. Men det er ikke det, der gør os til gode forældre.

Læs Politikens guide til, hvad der er mening i at anskaffe sig på  http://politiken.dk/tjek/dagligliv/forbrugguider/guiderborn/article272713.ece

Sikkerhed eller status?

Når man køber babyudstyr, skal sikkerheden selvfølgelig være iorden. Men det er ikke kun sikkerhed vi betaler for. Det er – som med så meget andet – design, mode og status. Der er sådan set ikke noget i vejen med at købe dyrt til barnet. Det er bare et problem, hvis man reelt ikke har råd.

Man skal også være klar over, om det er barnets behov, man opfylder – eller ens egne. Man kan købe godt købe dyrt mærkevaretøj til en baby. Man skal bare være klar over, at det er ikke barnets behov, man opfylder.
Babyer er ikke modebevidste.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.