Få et gratis domæne

Hvis man skal bruge et domæne til sin hjemmeside, skal man betale en oprettelse – og også en årlig afgift. Så ejer man til gengæld domænet. I hvert fald så længe man betaler. De fleste danske hjemmesider har et .dk-domæne, hvilket jo også er mest oplagt. Men, hvis man kan se bort fra dette krav – altså at det absolut skal være et .dk-domæne – kan man faktisk få et gratis.

Ikke fordi domæner ellers er dyre. Men alligevel – sparet er vel tjent? Det kan også være, der er domæner, som for længst er solgt som .dk, du kunne få fat i som .tk?

Gratis .tk-domæner

De domæner, du kan få uden at skulle betale er .tk-domæner. Domænenavnet ligger så under ø-gruppen Tokelau, der ligger i Stillehavet. En lille ø-gruppe, som mange end ikke har hørt om før. Tokelau er en ganske lille ø-gruppe med et areal på under 20km2. I alt lever der under 1500 mennesker på øen Tokelau. Det gør at det er begrænset, hvor stor brug de har for deres domæneendelse – derfor har de valgt at dele ud af dem gratis. Til dem, der kan bruge dem! Du får altså et domæne, der i stedet for at hedde minhjemmeside.dk hedder minhjemmeside.tk. Og kan du leve med den domæneendelse, så skal du ikke betale.

Dit gratis domæne skal bruges til noget

Du kan dog ikke bare få navnet uden at bruge det til noget. Domænet skal være aktivt – altså i brug. Og du skal have mindst 30 besøgende hver 3. måned, hvis du vil beholde det. Hvilket langtfra er noget højt trafikkrav. Hvilket heller ikke er urimeligt, det er 10 besøg om måneden. Altså ikke noget med at hamstre domæner til senere brug!

Som firma ville man givetvis foretrække .dk eller alternativt .com. Men til en privat hjemmeside eller en foreningshjemmeside, kunne man udmærket bruge .tk. Se om dit ønskede domæne er ledigt til registrering på : http://www.dot.tk/

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.