Få en billigere elektronikforsikring

Hvor mange gange bliver man ikke tilbudt en ekstra forsikring i forbindelse med køb af elektronik af næsten enhver tænkelig art? Selv sin telefon kan man forsikre – noget jeg aldrig tidligere har overvejet. Men idag er der også mange, der går rundt med telefoner, der koster langt mere end den computer, jeg sidder og skriver ved lige nu.

Argumentet for at købe denne – som regel ikke helt billige – forsikring, skulle angiveligt være, at så er man totalforsikret. Og det er mange tiltrukket af. Og det muligvis med god grund. Hvis man køber dyr elektronik, som er tilsvarende dyrt at erstatte hvis man er uheldig, kunne det måske betale sig. Og det tiltaler dem, der elsker sikkerhed!

Kan det betale sig at forsikre elektronikken?

Om det overhovedet kan betale sig at forsikre elektronikken i huset, afhænger lidt af hvor meget, man har, hvor gammelt  – og ikke mindst hvor dyrt – ens elektroniske genstande er. Har man ikke så meget elektronik eller måske er det meste af det af ældre dato, er det ikke sikkert, det betaler sig.

Det samme gælder muligvis hvis man holder sig i den billige ende. Det bliver jo ikke erstattet med mere end det er værd. Hvad angår min egen elektronik, kan det siges kort: Det kan ikke betale sig, det er for billigt/gammelt.

Men det er nok heller ikke reglen! For mange kan det betale sig! Det er i og for sig heller ikke nogen dum ide at forsikre – for nogle, i hvert fald. Mange er afhængige af at elektronikken fungerer. Det er en del af dagligdagen. Mange får det på det nærmeste fysisk dårligt hvis man antyder, at de kunne ske noget fatalt med deres iPhone!  Problemet er bare, at de forsikringer, som forretningerne gerne vil sælge os, er alt for dyre!

Og dertil kommer, at forsikringen kun gælder det ene, specifikke stykke elektronik, som den er købt sammen med. Til den næste ting, man køber, skal man så have en ny, dyr forsikring.

Vil man gerne have sit elektroniske udstyr forsikret kan man slippe meget billigere ved at få en elektronikforsikring, der dækker al (nyere) elektronik i husstanden. Dette er en langt billigere ordning. Og den kan ved de fleste forsikringsselskaber købes som tillæg til den almindelige indboforsikring, som man i forvejen har. Det er altså en ganske anden pris man får når man får forsikringen via forsikringsselskabet og den dækker elektronik generelt. Det kan være forskelligt, hvad det er forsikringsselskaberne tilbyder – men det vil være billigere!

Snak med dit forsikringsselskab

tablet-
Derfor skal man i stedet kontakte sit forsikringsselskab, og høre, hvad de kan tilbyde at forsikre.

Det er vigtigt, at man læser vilkårene nøje, således at man kan se om forsikringen stemmer overens med de behov man har. Det kan være forskelligt, hvor meget forsikringsselskaberne forlanger for en sådan elektronikforsikring. Men et er sikkert: de forsikringer, som forretningerne sælger er ikke konkurrencedygtige.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.