Fødevarer: Kend “din pris”!

Jamen, betaler vi ikke alle det samme? Nej, hvis vi tænker os lidt om, betaler vi ikke “normalprisen”. Det kræver måske en smule indkøring, men det betaler sig absolut!

Et eksempel:

Normalprisen på en bestemt kaffe er 27,95. Med jævne mellemrum – lad os sige hver sjette uge – er kaffen på tilbud til 16,95. Eftersom du sagtens kan opbevare kaffe til 6 uger, er “din pris”  16,95. Du skal ikke regne normalpriserne for den pris, du betaler – ikke hvis du er opsat på at spare, i hvert fald!

Du vil med lethed kunne lave dette regnestykke på masser af dagligvarer. Hold godt øje, de steder, hvor du køber ind! Der er penge at spare – ofte flere, end man regner med. Fødevarepriserne er steget ca. 7% over det sidste års tid. Men du kan spare meget mere end de 7%!!

Normalprisen er ikke normal – for dig!

“Din pris” er den pris, du kan få varen ned i. Mange supermarkeder lader samme tilbud komme igen med en frekvens på et bestemt antal uger. Du behøver ikke føre dagbog over det, for følger du med i tilbuddene, vil du få en rimelig sikker fornemmelse af, hvordan det foregår. Jo flere penge, du bruger på en given vare, jo bedre kan det betale sig. Du vil efter et stykke tid få en meget sikker fornemmelse af, hvor meget, du er nødt til at betale. I mange tilfælde er det langt under normalprisen.

Hvis man ikke mener at kunne huske det, kan man vælge at skrive ned, hvilken pris man køber til – og hvornår. Men det burde ikke være nødvendigt, det lagrer sig ganske af sig selv.

Det skal selvfølgelig lige bemærkes, at det kun er varer, der kan holde sig  – eller fryses – der er en fidus i at købe på denne måde. Men det gælder faktisk en rimelig stor del, at de varer, vi køber til vores husholdning. Varer med kortere holdbarhed, kan du selvfølgelig også købe på tilbud, men kun i et omfang, hvor du kan nå at bruge det.

Hvis du synes det lyder besværligt, så husk, at det er kun i begyndelsen, at det er sådan.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.