Et tørklæde er bare et stykke stof

Vi betaler ofte i dyre domme for noget så enkelt som et tørklæde, der i bund og grund bare er et stykke stof, der er kantet. Men man kan sagten lave tørklæder til helt andre priser, hvis man syr dem selv. Her du’r undskyldningen med “jeg kan ikke sy” ikke, det er nemlig lige ud af landevejen.

Det kræver på ingen måde, at du er en ørn ved en symaskine. Den syning, der skal laves er lige-ud-ad-landevejen.

Tørklæder i metermål?

Du kan selv regne meterprisen ud på de tørklæder, du ser i butikkerne. Hvis bredden på tørklædet for eksempel er 30 cm, kan du gange prisen med 3,3 – så har du din meterpris. Prøv at gå ind i en stofbutik og se, hvad prisen er på tilsvarende metervarer. Der kan meget vel være mange penge at spare. Eller du kan se på det sådan, at du får et meget større udvalg end du ellers ville få – og det endda til en meget favorabel pris.

Køb ned til 25 cm stof

I stof-forretninger behøver man ofte ikke købe en hel meter stof – de fleste har mindstemålet 25 cm. Hvor meget stof du har brug for, afhænger af tørklædets størrelse – og om det skal lægges dobbelt eller enkelt.

Er stoffet lagt enkelt, skal du bare kante tørklædet, dvs. bukke 2 gange rundt ved kanten og lave en stikning (husk at presse, når du bukker rundt, det bliver pænere). At sy et tørklæde er et af de mest enkle sy-opgaver, man kan forestille sig. På Rabatten kan du finde en opskrift på en tørklæde, der er lagt dobbelt. Læse mere her Burberry Tørklæde . I nogle tilfælde kan man endda nøjes med at bruge rullesømmen på overlockmaskinen, hvis man har en  sådan.

Astrid

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.