Er du en luksusfældekandidat?

Måske sidder du og tænker, at du godt kunne tænke dig – om ikke andet – at få stillet en diagnose på din økonomi? Nu er det jo sådan, at vi ikke alle kan blive deltagere – og økonomisk rådgivning koster nemt kassen! Men det betyder ikke, at alt håb er ude. Man kan ofte selv lave sig det fornødne overblik. For det handler netop om overblik – det er der, det går galt for langt de fleste. Hvis man ikke kender virkeligheden omkring ens økonomi, er det jo svært at rette sig efter den!

Gør det selv Luksusfælden

Hvis man gransker sine udgifter nøje, kan man sagtens selv opstille det famøse budget, som Luksusfælden lægger for deltagerne. Selvom man ikke har økonomiske eksperter ved sin side, kan man dog se, i hvilket omfang, der er overensstemmelse mellem udgifter og indtægter. Desuden er det ofte nemt at få øje på, hvor der kan skæres?

Få lagt et nyt budget

Føler du dig lidt som dem i Luksusfælden? Så er det måske på tide, at få kigget budgettet efter i sømmene

  • Måske har man et meget højt madbudget? Det kan være man køber dyrt og/eller uhensigtsmæssigt ind? Eller måske er der lige vel meget fastfood i det?
  • Måske er der en stor diversepost? Ja, så handler det om at finde ud af, hvad det er den indeholder. Diverseposten er på ingen måde livsnødvendigheder, så her er det muligt, at sætte sig fast på et loft – altså¨på forhånd bestemme, hvor meget, der må gå til diverse!
  • Boligposten er måske ikke den nemmeste at spare på, men man kunne jo starte med at se på, om man måske kunne nedsætte forbrug af el, vand og varme?
  • Man kan gennemgå øvrige faste for at finde besparelser. Måske betaler man lidt for meget for telefoni, internet eller kabeltv? Behøver man have højhastighedsinternet og den store tv-pakke?
  • Eller transportposten? Måske har man en bil mere end man har råd til? Eller ikke råd til bil? Måske ikke den rareste tanke, men alligevel bedst at få det frem i lyset – fremfor at lade det dræne ens økonomi.

Se på TV3 Luksusfælden, hvordan du laver en Luksusfælde på dig selv

Godt begyndt er halvt fuldendt!

Det løser naturligvis ikke alle problemer, men det vil i mange tilfælde skabe det overblik, der skal til for at begynde at ændre på tingene. Man kan regne sig frem til mangt og meget, men det er i virkeligheden, det hele skal stå sin prøve.

Overblik er nok for privatøkonomien, hvad beliggenhed er for boligmarkedet. Nogle kan have svært ved at se, hvor problemerne ligger. Hvis man ikke kan få overblikket selv – og ikke er parat til at hyre professionel hjælp til at få styr på finanserne – så prøv i det mindste at få et par andre øjne på sagen? Ikke nødvendigvis en rådgiver, men måske en i omgangskredsen, der har styr på den slags….

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.