Er der et liv efter Visakortet?

Kunne du forestille dig at skulle klare dig uden dit Visa-kort? Mange føler sig hensat til mellemkrigstiden, hvis de skulle droppe det – og bruge kontanter. Dødbesværligt! Men det er ikke alle, som Visakortet er godt for. Mange tager det lidt for let – og køre bare kortet igennem uden at tænke på konsekvensen. Uden at tænke på, at de bruger penge.

For mange er Visakortet desværre alt for stor en fristelse. Eller det man kan bruge det til er for stor en fristelse.

Kan man leve uden et Visakort?

Kreditkort er altså for nogen nøglen til overforbrug og dårlig økonomi. Men selvom det kan påvises afholder mange sig alligevel for at få klippet kortet. De kan ikke forestille sig, at man kan leve uden. Men for dem, hvor Visakortet er for dyrt et bekendtskab, skal der dog ske noget. hvis det “gammeldags” hævekort ikke er sagen, kan man få det, der kaldes et debetkort.

I  bund og grund er det et betalingskort, du ikke kan overtrække.

Debetkort? Børnekort?

Få et debetkort, så du ikke kan hæve mere end dit indestående. For så vidt meget simpelt, men nogle vil sikkert vægre sig.  De regner det for en del af deres økonomi at kunne overtrække. Men deri ligger måske også problemet – eller i hvert fald en del af det.  Overtræk er jo i bund og grund en form for uautoriseret låntagning.

Og kortet findes allerede. Det hedder Visa Elektron – og mange kender det sikkert fra deres børn.  Det er ikke længere kun børn, der får  det – man udsteder det også til voksne, der ikke kan styre deres økonomi. Til dem, der ikke kan lide at gå rundt med det, de opfatter som et “børnekort” er bankerne i gang med at lave et nyt produkt til netop til denne målgruppe. Netop af samme grund.Dette er ideelt til at stoppe overforbrug – hvis man da ikke vil “gå kontant”. Egentlig burde dette kort være mere udbredt.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.