Energitjek: Glem ikke teenageværelset

Her står nemlig oftest de værste strømslugere. Så det er værd at tage med i gennemgangen af huset – der er penge at spare. Christian Lüders, projektleder i Elsparefonden:

“Børne- og teenage-værelser er ofte fyldt med el-apparater som tv, video, spille-konsoller, computer, printer, musikanlæg, opladere til mobiltelefon og lyskæder. Men de færreste børn og unge ved, hvor meget strøm apparaterne bruger, og hvad de kan gøre for at spare på elforbruget”.

Selv vil jeg gerne tilføje de smarte halogenlamper, der ofte er store strømslugere. Fra min søns værelse har vi lige fjernet en halogenlampe med 3 50wattspærer og udskiftet den med en lampe med en 11 watt lavenergipære.

Så har man ikke forklaret dem, hvor meget strøm de forbruger, er tiden inde. de går næppe med til at få fjernet apparaterne. Men de kan dog stadig lære et par ting.

  • Apparater såvel som belysning skal ikke være tændt, når det ikke er i brug.
  • Opladere skal kun sidde i kontakten, når de er i brug
  • Apparaterne skal slukkes helt, ikke stå på standby – især når de ikke er i drift i en længere periode, for eksempel om natten + når man ikke er hjemme.

Til det sidste kan det være en god ide med en el-spareskinne. Men det også en god ide, at børn og unge ved noget om apparaternes elforbrug. Det kan spare penge nu og her, at de er opmærksomme på det. Men udover det er de fremtidens elforbrugere.
 

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.