Energirigtig optøning

Når du skal bruge frostvarer – så tag det ud dagen i forvejen. Den kulde, som det indeholder, kan faktisk bruges til at holde køleskabet koldt. Du skal lægge det i køleskabet natten over – og dermed sparer du på strømmen. Du sparer nemlig op til en times elforbrug pr. kilo frosset madvare, du optør i køleskabet. Dette skal ses i forhold til optøning ved stuetemperatur.

Og det er ikke kun på denne front at man sparer på energien. Der er faktisk en yderligere gevinst.

Ingen energikrævende optøning

Der sker nemlig ofte det, at vi, hvis vi er for sent ude med tage frostvarerne op, vælger at bruge energi på at tø maden op. Hvilket jo burde være overflødigt. Men vi bruger enten mikrobølgeovnen – eller også tør vi maden op i varmt vand. Begge dele bruger energi. Har man deriod den vane at tage maden ud af fryseren, har vi muligheden for at udnytte energien.

Det er selvfølgelig endnu mere energirigtigt i forhold til at bruge mikroovn at bruge mikrobølgeovnen til optøning, der selvsagt koster i strømforbrug.
Optøning i køleskab er også bedre end “lyn-optøning” i vand. Så vær lidt forudseende mht. hvad du skal bruge næste dag – og læg det i køleskabet.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.