En lommelygte med solcellepanel

Ja, den er muligvis CO2-neutral, min nye lommelygte. I hvert fald hvis man ikke regner produktionen med. I hvert fald er den solcelledrevet, så jeg kommer ikke til at bruge et eneste batteri på lommelygter i den nærmeste fremtid, hvis overhovedet.

De vinder nemlig frem, disse solcelledrevne lygter. De er udstyret med et lille solcellepanel, som gør at de kan oplades op til 1000 gange på samme batteri.  Og når det gælder en lommelygte er det forholdsvis mange gange, eftersom jeg langtfra bruger den hver dag. Og selvom jeg gjorde, ville det stadig betyde, at jeg kunne bruge den hver eneste dag i cirka 3 år.

Lommelygte med solpanel
     Lommelygte med soceller

På en opladning kan lygten lyse i cirka 6 timer – til dels fordi den bruger LED (lysdioder) der også er energibesparende og derfor lyser betydeligt længere end almindelige lygtepærer. Besparelsen er selvfølgelig proportional med, hvor meget man bruger sin lygte.
Jeg har også en lommelygte liggende i forruden på min bil, hvor den oplader fint. Så vil jeg altid have lys, hvis jeg skulle havarere en mørk nat på en øde landevej. Eller er vindueskarmen et godt sted, så er der altid strøm på.

Jeg siger ikke nødvendigvis at man skal haste ud og udskifte alle sine lygter. Det er ikke givet at der er god økonomi i det. Men skal man alligevel købe lommelygte, er det en overvejelse værd – ikke mindst fordi de ikke længere er dyre end almindelige lommelygter. Jeg har selv købt mine til 29,- pr. stk. i IKEA.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.