En krone sparet er (mere end) en krone tjent

Det er ganske vist. “Hvordan kan det gå til”, er der sikkert nogen, der spørger. Er du en af dem, der absolut skal spare – og mangler du endnu et incitament, så kommer det her! Et af de bedre – især hvis du hører til dem, der føler sig lige vel højt beskattet! Og her kommer en af de skattefrie fiduser: Det er skattefrit at spare.

Sagde du skattefrit?

Ordet “skattefrit” kan i hvert fald få folk til at spidse ører. Måske går man ikke lige og tænker på det. En krone er vel en krone?

Jo, det skyldes ganske enkelt den måde vores system er skruet sammen på. Det er egentlig yderst simpelt:

  • Hvis jeg tjener 1000 kr. skal jeg betale skat af dem.
  • Hvis jeg sparer 1000 kr. skal jeg ikke betale skat af dem.

Det er en af grundene til at jeg fokuserer på besparelserne. De er skattefrie. Endnu, da. Det er en af de ting, det endnu ikke er lykkedes det danske skattevæsen at beskatte. Men der er selvfølgelig heller ikke noget i vejen med både at spare og tjene lidt ekstra. Det ene udelukker jo ikke det andet. Så man skal faktisk tænke lidt i brutto og netto – i hvertfald hvis man skal sammenligne.

En lovlig skattefidus?

En skattefidus – det kunne man vel godt kalde det!  Med streg under lovlig. De penge, du sparer, er penge, som det ikke er lykkedes for det danske skattevæsen at beskatte! Endnu! Så sparer du, så tænk altid på, at de penge måske er lidt mere værd. For dem, der modtager SU og er bange for at tjene for meget, er fidusen jo endnu større – det bliver ikke modregnet.

Eller tænk på det som penge, du ikke behøver at tjene. Om det er for at have mere til rådighed – eller for at arbejde mindre – resultatet er det samme! Og så er de dage jo også forbi, hvor det var nemt at finde et bijob, ikke? Dem, der betaler topskat har deres fiduser – dette er snarere en skattefidus for fattigrøve!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.