Elektronikfælden

Nogle elsker alt elektronisk – andre er helst fri. Vi har idag mere elektronik end nogensinde. Og der intet, der tyder på, at der fremadrettet skulle blive mindre af den slags. De fleste af os har meget gavn af det. Og er på samme tid blevet lidt afhængige af det. Det hænger sådan set lidt sammen. Jeg har også svært ved at forestille mig, hvad jeg skal gøre uden min computer. Den er endda med på ferie. Det samme er mobilen. Naturligvis, havde jeg nær sagt!

Dyrt eller billigt?

Og det meste findes i prisklasser, hvor også fattigrøvene kan være med. Og har man ikke den store trang til at opgradere, er det yderst overkommeligt! Elektronikken er nemlig blevet billigere – og på den måde er det hvermands eje. Vi har alle computere og mobiltelefoner – og som regel og som regel også en del mere. Også fladskærms-tv fås til overkommelige priser. Eftersom så mange opgraderer til den store guldmedalje, er det ikke så svært at få brugt elektronik til endnu mere overkommelige priser.
Tablets findes i discountmodeller. Man behøver ikke bruge masser af penge for at have det “udstyr”, der skal til for at følge med i 2015!

Men der er en kategori af elektronikelskere, for hvem dette er en dyr affære. Og det er dem, der skal have det det hele, det nyeste – og ikke mindst det rigtige! Det kan koste kassen. Hvilket måske ikke gør så meget hvis man har pengene. Men har man reelt ikke råd, kan det være med til at vælte  en økonomi, hvor det ikke er noget til overs.

En mobil er ikke bare en mobil!

Prismæssigt er der meget langt fra discountmodellen eller den simple model til topmodellen/mærkevaren. Men kan idag købe en mobil, der kan sms’e og ringe og ikke mere – den koster omkring de 100 kr. Vil man på nettet også, skal man op i 500 kr. Skal det være en smartphone, findes de billigste lige under de 1000 kr. Springer vi til den anden ende af spektret, betaler man i omegnen af 5000 kr. for den nyeste iPhone (det kan vist ikke engang gøre der, er der nogen, der fortæller mig). Og så er der naturligvis alt det midt imellem!

Need to have? Nice to have?

Dette regnestykke kan også laves med anden elektronik – omend eksemplet med mobiltelefonen nok er det mest grelle. Ofte har vi heller ikke bare en af hver, og det gør det jo ikke bedre.

Og hvad vi “har brug for” er et spørgsmål, der nok kun kan besvares af den enkelte. Mange bliver fristet over evne – og der opgraderes konstant….det er meningen, du hele tiden skal være fristet af nyt. Måske uden der er noget “need to have” bag det.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.