Discountkøber eller tilbudsjæger?

Finanskrisen har fået mange til at kigge deres husholdnings-budget efter i sømmene. For mange mennesker er der penge at spare, hvis man tænker sine indkøb godt igennem. Og der er flere måder at gøre det på. Politiken.dk har fået lavet en undersøgelse, der viser, hvor meget, der er at spare hvis du går efter tilbud – eller efter discount. I artiklen Discountkøbere vinder over tilbudsjægerne, viser det sig, at man kan halvere sine madudgifter, hvis man går fra at købe mærkevarer til discount. Hvorimod tilbudsjægerne “kun” sparede 29%.

Læs selv artiklen: Discountkøbere vinder over tilbudsjægerne

Udelukker discount tilbud?

Eller omvendt for den sags skyld? Faktisk kan man med held kombinere de 2 ting. Det er nemlig muligt at gå efter slag-tibudede – og så supplere med discount. Det kræver at man sætter sig ind i priser og holder øje. Om det er umagen værd, må være op til den enkelte at bedømme. Men har man en stram økonomi, måske SU eller kontanthjælp, er det en oplagt mulighed for at spare penge. Eller hvis man hører til dem, hvor der går lidt sport i det….

Lad ikke det ene udelukke det andet. Især ikke hvis du vil spare kassen. Men man skal selvfølgelig lige holde øje med, hvor meget tid, man bruger på det. Eller andre ressourcer. Man skal naturligvis ikke køre fra den ene ende af byen til den anden efter en pakke havregryn…

Superbillige dagligvareindkøb

Prøv denne fremgangsmåde:

  • Gå ugens (slag)tilbud igennem og find dem, du skal bruge. Husk dog også, at transport både koster penge og tager tid.
  • De ting, du ikke kan få som tilbud køber du som discount. Læg også mærke til, at der kan være stor forskel på priserne i discount butikkerne. Discount er ikke bare discount. Læs mere i Politiken.dk: Lidl er billigst – Fakta er dyrest
  • Skriv op hjemmefra, hvad du skal købe – og hold dig til det. Mange impulskøb – mad eller non-food – finder sted i supermarkedet.
  • Tænk mængderabatterne ordentlig igennem – køb ikke mad du alligevel ikke kan nå at bruge.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.