Det er svensk – det ½ pris!

De fleste ved vel egentlig godt, at de svenske dagligvarepriser er lavere end de danske. Men mange var sikkert ikke klar over, hvor meget billigere, vi taler om. Halv pris! Og så kan jeg sikkert godt tillade mig at sige “så er det ikke engang løgn”. Det er nemlig dokumenteret. Og derfor noget, der kan give besparelser på lige fod med de tysklandsture, mange i Jylland praktiserer. Dette her er så mest for sjællænderne….

Køb ind til halv pris i Sverige

24timer har nemlig sammenlignet Bilkas priser på 32 forskellige dagligvarer, som mange danskere køber i det daglige med prisen på de tilsvarende varer af  i det store svenske varehus Gekås. Varehuset Gekås ligger kun 2-3 timers kørsel fra København. Resultatet er mere markant end forventet. Du kan spare mere end det halve, hvis du køber svensk. Læs undersøgelsen: Kør 200 km og få dagligvarerne til halv pris.

Hvem ka’? Gekås ka’

Noget godt slogan bliver det nok aldrig. Det kommer ikke til at passe med noget som helst. Tilbage bliver det faktum, at Gekås slår det ellers så billige (i hvert fald i egen selvforståelse) Bilka!

Bilka har ikke ønsket at udtale sig til 24timer i den forbindelse. Det er muligvis heller ikke Bilka alene, men hele den del af detailhandlen, der har med dagligvarer at gøre, der har et forklaringsproblem. Forskellen er nemlig større end det, som eventuelt kunne forklares af højere momssatser og højere skattetryk.

Manglende konkurrence?

Det kan være konkurrencesituationen, den er gal med. Hvis konkurrencen ikke er stærk nok, falder priserne ikke de, de burde. Ingen sætter vel priser ned, hvis ikke de er tvunget til det. Og indtil dette ændres – ja, så kommer de danske forbrugere til at betale priser, der er meget højere end i Sverige. Medmindre de køber ind i Sverige, naturligvis.

Svenske priser – lave priser

Priserne er faktisk på et niveau, hvor man kunne tale om “svenske priser” på samme måde som man engang talte om “tyske priser”. Men som med al anden grænsehandel, skal man selvfølgelig huske at regne omkostningerne med. Hvad koster turen? Hvor meget tid bruger man på den? Ryger der impulskøb oveni – altså varer, man slet ikke burde have købt? Bruger vi mon penge på at spise og drikke på turen? Kommer der for mange omkostninger oveni, kan selv en ganske god besparelse blive udhulet…

 

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.