Det er stadig dyrt at være fattig

Det er endda dyrere end nogensinde. Dyrere lånetyper vinder frem. Og det er lånetyper, der lukrerer på dem, der enten ikke har ret mange penge – eller som ikke har styr over deres økonomi. SMS-lånet, “Danmarks(ubestridt) dyreste lån” er det værste. Det er alt for let at optage lånet, og det er så dyrt, at det burde forbydes.

Det bliver det så måske også – dog kun delvis. Forbrugerombudsmanden ønsker nemlig lovindgreb mod fænomenet. Dette skyldes dårlige erfaringer med lignende lån i Sverige. Læs artiklerne: Ombudsmand kræver regler for sms-lån og SMS-lån skal strammes op

Det er dyrt at være fattig!

Dette er ikke kun en floskel. Det er dyrt at være fattig.

Husk at forbrugslån (og de kampagner, der følger med) er møntet netop på dem, der ikke har råd. De, der har penge, betaler enten på stedet – eller går hen i deres bank, for at få et lån til en langt billigere rente. Og slipper dermed billigere fra deres låntagning.

Dette er møntet på dem, der egentlig ikke har råd. Så – i de virkelige liv – betaler man meget mere for sine lån, hvis man er fattig end hvis man er rig. Mange synes måske, det er den omvendte verden – men det er desværre sådan, det fungerer. Udlån af penge er forretning – ikke filantropi.

Stil dig selv de rigtige spørgsmål!

Tager du lån, uanset hvor og i hvilken form, så regn det hele godt igennem. Hvor meget kommer du reelt til at betale? Hvor længe skal du betale? Hvordan matcher lånets løbetid varen levetid?

Og så er der spørgsmålet, du allerførst skal stille dig selv – gerne mere end en gang: “Har jeg overhovedet brug for dette?” Måske har du slet ikke brug for et nyt fjernsyn (computer, stereoanlæg, sofa…..)? Måske kunne du vente, til du har sparet penge sammen til det? Måske kunne du sagtens klare dig med noget billigere? Eller noget, der er brugt?

Har man ikke styr på økonomien er det en dårlig idé at optage lån. Har du ikke ret mange penge – og ikke udsigt til større forbedringer – gør det samme sig gældende. Selvom man – midlertidigt – føler sig ovenpå, når man har optaget et lån, er det ikke holdbart. Du bliver ikke rigere – du bliver fattigere…

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.