Det betaler sig at betale til tiden

Hører du til dem, der trækker regningerne? Ja, det er fristende. Og det føles næsten som om man får flere penge. Men der sker ofte nøjagtigt det modsatte. Du kan faktisk undgå nogle af de unødige udgifter på en meget enkel måde.

Vil du undgå rykkergebyrer og bøder, skal du betale til tiden – så enkelt er det!  Der kan naturligvis være flere grunde til, at man ikke betaler til tiden. Hvis ikke, risikerer man, at der løber omkostninger på – uden at gældsposten forsvinder af den grund. Du får altså ikke flere penge – men derimod færre.

Glemmer du at betale?

Er det af dovenskab og/eller manglende overblik, du ikke får betalt, bør du konsekvent  bruge PBS og netbank. Hvis du tilmelder regningerne til PBS bliver de automatisk betalt til tiden – forudsat at der er penge på kontoen. Regninger eller opkrævninger, der ikke kan tilmeldes, skal du i stedet sætte til betaling på Netbank. Du kan vælge at få dem betalt netop på forfaldsdagen. Grunden til, at du skal få dem tastet med det samme, er for ikke at glemme – eller for at de ikke bliver væk. Dette er desuden langt billigere end at gå i banken eller på posthuset for at betale.

Netbank og PBS er nærmest Guds gave til de glemsomme og de dovne.

Det bliver ikke billigere fordi du venter!

Nogle mennesker har fornemmelsen af at have flere penge, hvis de venter med betalingen. Måske nok en rar fornemmelse. Har du ikke ret mange penge, er det en dårlig ide. Du skal ikke have en falsk fornemmelse af at have flere penge end du rent faktisk har. Det kan nemt bevirke, at man bruger pengene uhensigtsmæssigt. Man kan nemt komme til at købe noget, man ikke havde råd til. Fordi man troede, man havde råd.

Og så er der selvfølgelig grunden, at man ikke har pengene. Er du i den situation skal du gøre noget ekstra for at prøve at få din økonomi under kontrol. Du skal bruge en periode på at blive foran – ikke bagefter. At man ikke betaler regningen, betyder jo ikke, at den forsvinder. Det bliver blot værre – og dyrere, som tiden går. I sådan en situation har man brug for en plan…

Skidegodt, Egon…

Derfor er der brug for en plan. der kan være brug for – i en periode – at skære helt ind til benet og kun købe det, der er absolut nødvendigt. Tag en kritisk gennemgang af din økonomi. Er der noget du ikke behøver? Er der noget du kan undvære i en periode – for at rette økonomien op? Er der noget, du køber for dyrt? Det kan – for nogle – være en ide at tage en kassekredit i en periode, for at få bund i det hele. Selvom man betaler renter, er det ofte billigere. Der er ingen strafgebyrer – og man betaler kun for de rentedage, man bruger.

Du vinder på det.

Uanset hvorfor du ikke får betalt, er der ingen tvivl. Betaler du til tiden, vinder du på denne måde:

Du undgår rykkere med gebyrer på ofte 50-200 kroner pr. gang. På længere sigt, kan der blive langt mange flere omkostninger på, hvis du ignorerer rykkerne. Bliver regningen sendt til advokat, bliver det meget, meget dyrere. Det billigste er at betale til tiden. Hvor kedeligt det end måtte lyde.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.