Destilleret vand – gratis?

Destilleret vand – altså vand uden kalk i – var engang det eneste vand, man kunne bruge i et dampstrygejern! Brugte man almindeligt postevand, kalkede det til. Sådan er det ikke mere, nu må du bruge det almindelige vand. Men stryger man meget, kommer man til at afkalke strygejernet ofte. Og så kan det kalkfri vand være relevant – eller måske skulle jeg  bare sige nemmere – at bruge.

Så er der lige det problem, at det koster ikke så lidt endda. Sidst jeg så, ville Netto have 7.95 for en liter og på den måde kan strygning jo hurtigt gå hen og blive en dyr affære!

Destilleret vand- gratis

Og så måske alligevel ikke? Det tip, jeg her har fået, er fra min veninde, der bor i Afrika. Hun har en systue, hvor der stryges meget og mener ikke at vand med kalk er brugbart. Hun vil heller ikke betale kassen for destilleret vand – hvis det da overhovedet kan fås, hvor hun bor!

Regnvand kan bruges til strygning

Regnvand er kalkfrit vand – brug det for eksempel når du skal stryge, i stedet for destilleret vand

Tricket er ganske simpelt – hun samler regnvand! Regnvand er stort set kalkfrit og derfor lige så godt som destilleret vand. Og så er det gratis. Hun  stiller bare spande og baljer ud for at opsamle det. Det kommer til hende helt gratis. Naturligvis kan vandet indeholde urenheder, men det kan bare filtreres gennem et kaffefilter eller et klæde!

Det hele er altså ganske gratis. Og kan man ikke finde andre fordele ved det danske vejr, så er her da i hvert fald en. Og så er det faktisk ikke det eneste, som regnvand er egnet til – læs mere om regnvand til bilvask – gratis naturligvis.

Astrid

One Comment

  1. Destilleret – ja, regnvand er kalkfrit, hvis man opsamler det i et kakfrit miljø.
    Dog, for at være helt 1000% bakteriefrit rent – kog vandet i 10 minutter. For svag varme, men stadig kogende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.